Gå till sidans huvudinnehåll

Om Kostym- och Maskavdelningen

Göteborgsoperans kostym- och maskavdelningen arbetar tillskärare, skräddare, modist, skinnskräddare, patinerare samt mask- och perukmakare.

Här arbetar ca 50 personer: maskörer, tillskärare, skräddare, modist, läderskräddare samt färgare/patinerare. Avdelningen har också en kostymledning som består av avdelningschef, gruppchefer mask och kostym, tekniska produktionsledare, inköpare/administratör. I våra kostymateljéer tillverkas, ändras och hanteras över 1200 kostymer per år. Maskavdelningen tar hand om tillverkning av peruker, skägg/mustascher, masker, falska tatueringar med mera. Vår avdelning tar hand om allt från peruken och hatten högst upp till kostymerna på kroppen och skorna på fötterna.

Arbetsuppgifter

Som herrtillskärare är du produktionsansvarig för tillskärning och mönsterkonstruktion av herrkostymer i opera, dans och musikal. Du samarbetar med kostymdesigners av olika nationaliteter och ska uppfylla deras konstnärliga önskemål inom den ram som projektet tillåter. Vi arbetar projektbaserat, med många parallella projekt som fördelas mellan tre damtillskärare och tre herrtillskärare. Du ansvarar för att leda fördelningsarbetet och motivera skräddare och skräddargruppen så att kvalitetskrav uppfylls och att arbetet utförs på bästa sätt. Som tillskärare ska du hålla tilldelad budget och uppsatta tidsramar för din del av projektet. Det ingår även administrativt arbete. Du bidrar aktivt för att arbetsprocesser, metoder och riktlinjer inom kostymavdelningen hålls.

Kvalifikationer

Vi söker dig med utbildning inom mönsterkonstruktion och tillskärning, direktrisutbildning eller motsvarande kompetens inom yrket.

  • Du har datorvana och god administrativ förmåga
  • Förmågan att ha ett helhets- såväl som detaljperspektiv
  • Datoriserad mönsterkonstruktion
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
  • Tidigare erfarenhet av arbete med teater, dans, opera eller film är mycket meriterande
  • Arbetsfördelande erfarenhet

Som person är du:

  • Självständig, strukturerad och innovativ
  • Samarbetsinriktad och har en god kommunikativ förmåga

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med provanställning de 6 första månaderna. Tillträde 1/11. 1/12 eller enligt ök.

Anställningsförfarande

Välkommen med din ansökan senast den 7 oktober. Intervjuer kommer att ske 11-12/10 respektive 19/10.

Sista ansökningsdag 2022-10-07

Ansök här

Göteborgsoperan eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Kontakt

Jessica Skoglund, gruppchef kostym
tel. 031-108 229

Facklig företrädare, FSF
Matilda Holmberg
tel. 031-108 249