Gå till sidans huvudinnehåll
Konsert

Trettondagskonsert med bal

Festlig operettkonsert och bal på Stora scenen.

  • Längd

    Se nedan för hålltider

  • Scen

    Stora scenen

  • Genre

    Konsert

  • Pris

    485–750 kr

  • Tillgänglighet

Köp biljetter

Gnistrande operett, bal på Stora scenen och smakfull mat och dryck.

Upplev en oförglömlig trettondagsafton! GöteborgsOperans solister, kör och orkester strålar från scenen med en operettkavalkad i två akter. Smycken ur Läderlappen, Sköna Galathea, Boccaccio, Tiggarstudenten och andra operetter virvlar förbi i en berättelse där sångarna gör sig redo för att gå på bal (hemma hos Läderlappens greve Orlofsky).

Efter konserten förvandlas Stora scenen till en balsal. I dansen syns frackar, smokingar, hellånga sidenklänningar, svarta fodral och byxdressar – klä dig i det du tycker är vackert!

Om du vill toppa kvällen med någonting gott före eller efter konserten så har restaurangen, Operabaren och kaféerna olika menyer. De flesta matalternativen måste förbokas, och vi rekommenderar dig att göra det i god tid.

Vill du lära dig grunderna i foxtrot och vals? Anmäl dig till vår danskurs! Läs mer om den och aftonens utbud på denna sida när trettondagsafton närmar sig.

Hålltider

Restaurangen och Operabaren öppnar kl 16.00 (endast förbokade gäster).

Caféet öppnar kl 17.45 (kl. 17.15 för gäster som förbeställt räksmörgås).

Välkomstdrink serveras i foajén från kl 17.45

Konserten börjar kl 19.00

Bal på Stora scenen ca kl 21.20

Kvällen avslutas kl 00.30

Efter konserten kommer restaurang, café och barer att vara öppna för lättare förtäring. Begränsat antal sittplatser.

Menyer och bokning

Trerättersmeny 995 kr

I restaurangen, före konserten

Före konserten kan du njuta av en trerättersmeny i restaurangen. Hela måltiden serveras före föreställningen. Menyn kostar 995 kr per person, exklusive dryck.

  • Konfiterad hummer, grillad blåmusselbuljong, syrad rädisa, jalapeño och forellrom
  • Helstekt oxfilé, friterad potatiskaka, shiitakesvamp, rödvinssås och rivet bearnaisesmör
  • Jordgubbsmousse, moccakräm, karamelliserad choklad samt champagne- och vaniljpannacotta

Du kan också uppgradera din meny med en ostbricka med fröknäcke och kvällens marmelad, 109 kr. Välj mellan Påverås blå och tegelost.

Boka trerättersmenyn här

Menyer och bokning

Trerättersmeny
Buffé
Bistromeny
Räksmörgås

Kalender

Inga träffar