Gå till sidans huvudinnehåll

 

Förrätter

  • Skaldjursbisque med sotad havskräfta, krondillsgelé, äpple och råhyvlad fänkål. 189 kr
  • Oxtartar på svenskt yttterlår, bakad äggula, rökig dijonnaise, kapris och syrad lök. 189 kr
  • Rökt, riven rödbeta med chèvreskum, syltade kantareller, riven pepparrot och honungssmul. 179 kr

 

Varmrätter

  • Halstrad gös, yuzybakad pak choi, fänkål, potatis, smörkokta gulbetor och sandefjordssås. 335 kr
  • Gårdslamm och lammkorv, surkålspuré, kryddsmör och lammsky. 335 kr
  • Dumpling med svamp och jordärtskocka, skogsbuljong, sjökorall, rökt champinjon, chiliolja och zucchini. 295 kr

 

Dessert

  • Blåbärsbavaroise, limesponge, lemoncurd och rostad vitchokladkräm. 139 kr
  • Chokladfabrikörens kolafrasiga körsbärschoklad (Kolamördegstartelett, chokladbavaroise och körsbärssorbet). 139 kr
  • Operans urval av ekologiska ostar med kvällens tillbehör. 169 kr
  • Kvällens glass/sorbet. 79 kr
  • Operans chokladtryffel med kvällens smak. 59 kr

 

Köksmästarens rekommenderade meny, 645 kr

I musikalen Roald Dahls Charlie och chokladfabriken kan ingen hindra den tuggummituggande Violet från att testa Willy Wonkas prototyp för ett tuggummi som ersätter alla smaker i en trerätters middag. Det slutar förfärligt för den stackars Violet, och vi rekommenderar på det skarpaste en klassisk välsmakande trerättersmeny i stället för uppfinnarens påhitt.

  • Oxtartar på svenskt yttterlår, bakad äggula, rökig dijonnaise, kapris och syrad lök.
  • Halstrad gös, yuzybakad pak choi, fänkål, potatis, smörkokta gulbetor och sandefjordssås.
  • Blåbärsbavaroise, limesponge, lemoncurd och rostad vitchokladkräm.

 

Operans gröna meny, 585 kr
  • Rökt, riven rödbeta med chèvreskum, syltade kantareller, riven pepparrot och honungssmul.
  • Dumpling med svamp och jordärtskocka, skogsbuljong, sjökorall, rökt champinjon, chiliolja och zucchini.
  • Blåbärsbavaroise, limesponge, lemoncurd och rostad vitchokladkräm.

 

Med reservation för eventuella prisändringar.

 

Kontakta GöteborgsOperans Restaurang

E-post restaurang@opera.se
Tel. 031-13 13 00 sedan tryck "3" för att kopplas till restaurangen.

Telefontider bokningsservice

Mån, tis, tors, fre kl. 14.00–16.00
Ons, lör, sön Stängt