Gå till sidans huvudinnehåll

På den här webbsidan har vi samlat information om tillgänglighet.
Har du frågor eller behöver hjälp som rör tillgänglighet ring 031-13 13 00.

Tillgänglighetsdatabasen (TDB)

Jag vill veta mer och testa tillgängligheten direkt

Relaxed performance

Relaxed performance är en föreställningsform särskilt anpassad för dig som vill ha lite friare former än vad andra föreställningar erbjuder. 

Läs mer om relaxed performance

Rullstolsburen

Särskilda platser för rullstolsburna finns i salongerna på Stora scenen och Lilla scenen. Dessa platser bokas via GöteborgsOperans biljettkassa tel. 031-13 13 00. Rullstolsburen och ledsagare betalar 50% av biljettpriset. Gäller ej vid uthyrningar och externa evenemang.

Ledsagare

Säg till vid bokningstillfället om du har behov av ledsagare. Vi ger 50 % rabatt till både personen med funktionsnedsättning och en ledsagare – förutsatt att ni gör sällskap under hela besöket. Av säkerhetsskäl måste alla gäster, som inte köpt rullstolsplatser, själva kunna ta sig in i och ut ur salongen; på egen hand eller med hjälp av ledsagaren. Biljetter bokas via GöteborgsOperans biljettkassa, tel. 031-13 13 00.

Hörselnedsättning

Hörselutrustning, i form av hörslinga som läggs runt nacken, finns att låna hos våra värdar. De kan också hjälpa till med instruktion för användandet.

Textning

Textmaskin med svensk och engelsk text används vid alla operor och musikaler, oavsett vilket språk som föreställningen framförs på. Handlingen i operor och musikaler som ges finns i lättläst version på respektive föreställningssidor, i anslutning till premiärdatumet.

Synnedsättning

Vissa föreställningar syntolkas också. Hör av dig till oss så berättar vi vad som är aktuellt. 

Lättläst handling

Handlingen till våra operor finns som lättläst.
De finns på varje föreställningssida i samband med premiären.

Orientering

Vid Restaurangbokningsservice i foajén finns en orienteringstavla. På den får du en översikt över foajén och ser var du hittar restaurang, café, garderober och toaletter.

Mer information om hur du hittar i operahuset

Defibrillator

I foajén finns en defibrillator. Personalen är utbildad i att använda den om ett hjärtstillestånd skulle inträffa.

Matallergi och matintolerans

Innan ni beställer er mat och dryck, berätta gärna för vår café-, bar- eller restaurangpersonal om eventuell matallergi eller matintolerans.

Allergier

Lämna gärna parfymen hemma. Andra gäster kan vara överkänsliga mot kemikaliska dofter som exempelvis parfym, rakvatten och parfymerade hårprodukter.