Gå till sidans huvudinnehåll

Jul i Operashopen

Operashopen är fylld med julklappstips. Välkommen in och botanisera bland ett brett sortiment av presentartiklar. Vi tipsar gärna om passande klappar för alla åldrar och smaker.

GöteborgsOperans honung 2023

Försäljningsstart 17 oktober kl. 12.00

Passa på att köpa GöteborgsOperans honung, exklusivt i Operashopen. Från bikupa i Trädgårdsföreningen. Ett ändå logiskt inslag i utbudet eftersom honung gör gott för sångarhalsar. Bin kommunicerar dessutom genom dans, precis som GöteborgsOperans Danskompani.

Pris 89 kr/st (110 ml)

Honungsburkar

World motion

Snygga produkter med danskompaniets attityd. Grafiskt motiv av New York-konstnären Victor Jeffreys II. Köp produkterna på plats i foajén. Du som köper dina biljetter här på opera.se till en dansföreställning kan passa på att lägga kepsen eller tygkassen i varukorgen. Du får då en digital voucher som du byter in mot produkten i samband med ditt besök.

Har du inte möjlighet att besöka oss? Du kan också maila in din beställning till biljetter@opera.se. Vänligen noter att porto då tillkommer.

T-shirt

T-shirt i 100 % bomull OEKO-TEX® med turnélista och grafiskt motiv av New York-konstnären Victor Jeffreys II. Finns i damstorlek S–XXL och herrstorlek S–3XL.

Pris 259 kr

Keps

Keps i 100 % bomull med grafiskt motiv av New York-konstnären Victor Jeffreys II. One size.

Pris 129 kr

Tygkasse

Naturvit, i 100 % ekologisk bomull OEKO-TEX® med turnélista och grafiskt motiv av New York-konstnären Victor Jeffreys II.

Pris 98 kr

Smakprov från vårt sortiment

Bläckpenna
Miljövänliga bläckpennor av vete med GöteborgsOperans logotyp.
Pris 19 kr

Exklusiv bläckpenna
Exklusiv bläckpenna i återvunnet aluminium med GöteborgsOperans logotyp.
Pris 35 kr

Handduk ”Opera by the Sea”
100 % ekologisk bomull från Ekelunds. Mått: 35x50 cm.
Pris 179 kr

Vattenflaska, liten
Vattenflaska i aluminium, 400 ml. Med karbinhake och GöteborgsOperans Danskompanis logotyp.
Pris 59 kr

Vattenflaska, stor
Vattenflaska i aluminium 750 ml. Med karbinhake och GöteborgsOperans logotyp.
Pris 119 kr

Ekologisk choklad
Ekologisk mörk choklad med havssalt. Chokladkaka från Storm & Bille Chokladfabrik i samarbete med GöteborgsOperan.
Pris 40 gram, 49 kr. 80 gram, 69 kr.

Tygkasse
Naturvit, GöteborgsOperan
Mått: 42x37 cm
39 kr

Alltid i Operashopen

Cd och dvd

Operashopen har Göteborgs största utbud av klassisk musik på cd och dvd. Välkända operor och symfonier samsas med okända, nyupptäckta och bortglömda verk. Du hittar avkopplande pianomusik, kammarmusik, musikaler, skivor för barn och solistutgåvor med världssångare som Jonas Kaufmann, Peter Mattei, Nina Stemme och många fler.

Sandvargen – Live från Göteborgsoperan

Utgiven av skivbolaget Naxos - Overseas

Foto: GöteborgsOperan/Naxos

 

Böcker

Fördjupa dig inom våra olika konstformer, köp med dig en spännande tidskrift eller ett musikalnothäfte. Vi har allt från rena faktaböcker och lexikon till sagor och pyssel – allt med inspiration från teatervärlden. Givetvis hittar du GöteborgsOperans dramaturg Göran Gademans kritikerrosade Operahistoria liksom Elisabeth Meyer-Topsøes biografi om Birgit Nilsson.

Föreställningsprogram

I våra föreställningsprogram kan du ta del av regissörens eller koreografens tankar, låta dirigenten guida dig genom musiken, få en inblick i arbetet bakom kulisserna och fördjupa dig i uppsättningens tema. Programmen finns också att köpa i våra caféer och garderober och kostar mellan 40–70 kr, priset varierar beroende på genre.

Läs mer om våra program

För barn

Utklädningskostymer, lekinstrument, spel, sagor, leksaker och pyssel. Operashopen har mycket roligt som inspirerar till lek, sång och musik.

Presentartiklar

Vackra och användbara produkter som brickor, muggar, pilleraskar, necessärer och tygkassar. Till dig själv eller till någon som du tycker om. För festliga tillfällen finns masker, fjäderboor och utklädningskläder.

Dukat för upplevelser

I GöteborgsOperans unika hem-sortiment ingår bordsdukar, kuddfodral och väskor skapade av tyg från våra reklamvepor, en exklusiv serie munblåst glas, jaquardplädar i ekologisk ull och närproducerad honung från våra egna bin. Sortimentet är framtaget med omsorg om miljön. Sprid skönhet i ditt eget hem eller överraska någon när och kär med en uppskattad gåva. Produkterna går endast att köpa i Operashopen i GöteborgsOperans foajé.

Pläd

Med ett kreativt och brett utbud inom opera, samtida dans, musikal och konsert är GöteborgsOperan en levande och föränderlig organism. Den tanken, och operahusets närhet till vattnet, har inspirerat till plädens mönster. Med denna ekologiska pläd får du med dig lite av vår värmande magi hem. Perfekt till svala, sena kvällar på uteplatsen. 190 x 140 cm.

Pris: 499 kr

Glasserie Ouvertyr

GöteborgsOperans exklusiva serie munblåst glas, inspirerad av stråkinstrumentens vackra former, är skapad i samarbete med Skrufs glasbruk. Serien består av ljuslykta, champagneglas och vattenkaraff. Färgpaletten är mjuk och värmande – kalkstensgrå, kaprifolrosa och guld med inslag av bärnsten. 

Om Sofia Bergman, glasformgivare

Sofia Bergman, konstnär och glasformgivare, har sin ateljé på Sockerbruket vid Röda Sten i Göteborg. Sina glas skapar hon i nära samarbete med glasblåsarna på Skrufs glasbruk i Småland. Resultatet blir handblåsta, unika glas präglade av stor hantverksskicklighet. Och en hel del kärlek.

Om Skrufs Glasbruk

De första ugnarna på Skrufs Glasbruk tändes 1897. Sedan dess har många glas passerat glasblåsarnas skickliga händer. Alla produkter som lämnar Skrufs Glasbruk är tillverkade i hyttan och allt är handgjort.

"Inom GöteborgsOperan ryms en hel värld. Här finns glädjen och sorgen. Fnittret och gråten. Det lätta och det tunga. Det obearbetade och det förfinade. Ett operahus berör genom sina motsatser. Det ville jag fånga i mina glas." Sofia Bergman, glasformgivare

  • Karaff 499 kr/st
  • Champagneglas 349 kr/st
  • Ljuslykta 249 kr/st

Operans natur. En bok i fyra element.

Boken innehåller essäer om naturens roll i opera och dans – uppdelade i kapitel kring elementen jord, luft, eld och vatten. Texterna är skrivna av musik- och kulturskribenterna och kritikerna Camilla Lundberg, Lis Hellström Sveningson och Martin Nyström. Övriga skribenter är Astrid Pernille Hartmann (bokens redaktör), Rut Pergament, Johan Redin, Armin Kerber, Olga Spanio och Sigrid Neff. Boken säljs enbart i Operashopen.

Pris: 279 kr

Kontantfritt

Hela huset är kontantfritt (fr.o.m. 1 januari 2020). I operahuset kan du betala med de vanligaste kontokorten och GöteborgsOperans presentkort.