Gå till sidans huvudinnehåll

När arkitekten Jan Izikowitz ritade huset hämtade han inspiration i operavärlden. Men även i det storslagna älvlandskapet kring Göteborgs hamn. Siluetter av fartygsskrov, vindfyllda segel, broar och hamnkranar syns i byggnadens arkitektur.

GöteborgsOperan består av Stora och Lilla scenen i Göteborg samt en scen i Skövde. Dessutom samarbetar vi med flera scener i Västra Götaland. Våra turnéer ger oss en chans att möta en ny publik både i Sverige och utomlands.

Stora scenen och Lilla scenen, i Göteborg

Stora scenens salong rymmer 1 276 personer. Lilla scenen rymmer 230 personer. Båda scenerna nås via GöteborgsOperans huvudentré. Några gånger per säsong hålls även kammarkonserter i vår foajé. Dessa kostar ingenting och du sitter där det finns plats, på bänkar och i trappor.

GöteborgsOperan i regionen …

Vi turnerar i Västra Götaland med mindre uppsättningar för bygdegårdar, musikaler och dansföreställningar för mellanstora scener samt emellanåt musikaler och dansföreställningar på större scener.

Läs om våra regionala uppsättningar

Sedan januari 2021 huserar GöteborgsOperans fasta regionala scen i Skövde Kulturhus, mitt i centrala Skövde. Här kan du uppleva opera, dans, musikal och konsert i både mindre och mellanstora format.

Läs mer om vår scen i Skövde

… och i världen

Att åka på turné och göra gästspel är en del i den konstnärliga visionen och skapar möten med en ny publik. GöteborgsOperans Danskompani har turnerat världen över, GöteborgsOperans Orkester har gästat Japan och GöteborgsOperans Kör är numera ett fast inslag i Haldens sommaropera.