Gå till sidans huvudinnehåll

Veckans lunchmeny (v. 40)

Dagens rätt 149 kr

Måndag

Långbakad fläsksida med gnocchi, paprikaragu, rostad vitlökscrème och salviasky

Pumpa- och spenatlasagne med riven mozzarella, rostade pumpafrön och tomatsalsa

* På måndagar bjuder vi på något litet till kaffet.

Tisdag

Vitvinspocherad torsk, musslor, aioli, purjolök, kumminkokt morot och saffransbuljong

Squashbiffar med mango chutney och ljummen bulgursallad

Onsdag

Bakad kolja, råhyvlad zucchini, sallad på linser och fetaost samt ljummen selleri- och dragoncrème

Thailändsk nudelwok (Pad Thai) med tofu

Torsdag

Halstrad torsk, ört och svamprisotto, smulad getost, gråärta och brynt hummersmör

Bakad- & grillad spetskål med kronärtskockscréme, friterad jordärtskocka, mandelvinaigrette & rostade svarta bönor

Fredag

Lammstek, timjanrostade rotsaker, gräddsås, gelé och kokt blomkål

Vegetariska järpar med grönpeppargräddsås, potatis- och selleripuré samt gurka och rårörda lingon

Veckans rekommendation, 189 kr

Biff Rydberg med senapskräm, äggula och smörkokt lök

Alltid på Operan

Fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran och stjärnanis
169 kr

Operans räksmörgås på ekologiskt danskt rågbröd med pepparrots- och citronmajonnäs
198 kr

Dessert

Dagens hemgjorda glass/sorbet
49 kr

Hemgjord ekologisk chokladtryffel
49 kr

Matallergi eller intolerans

Berätta gärna för vår café-, bar- eller restaurangpersonal om eventuell matallergi eller matintolerans innan du beställer mat och dryck.

I restaurangen, Operabaren och vårt café finns alltid lakto-ovo-vegetariska alternativ på menyn. Har du andra önskemål, t ex vegankost, eller om du behöver någon form av specialkost får du gärna kontakta oss i förväg på tel 031-13 13 00 eller restaurang@opera.se.

Vi gör alltid vårt bästa för att tillmötesgå våra gästers önskemål.

Kontakta GöteborgsOperans Restaurang

E-post restaurang@opera.se
Tel. 031-13 13 00 sedan tryck "3" för att kopplas till restaurangen.

Telefontider

Mån–fre
kl. 9.30–11.30
kl. 12.30–16.00