Veckans lunchmeny (v. 41)
Dagens rätt
Pris
149 kr (kl. 11.30–13.15)
129 kr (kl. 13.15–14.00)
* = Lakto-ovo vegetariskt alternativ.
Måndag
Färsbiffar med ost och örter serveras med kantarellsås, brysselkål och kokt potatis.
Bibimbap på stekt, marinerad tofu med ris, syrad morot, groddar, stekt ägg, koriander, chiligurka och sojamajonnäs.*
Tisdag
Halstrad kummel med citronrisotto, hummervierge, rostade betor och syltade kantareller.
Asiatiska vegfärskakor med hoisinwook och bakad pak choi.*
Onsdag
Pocherad torsk med räkor, ägg, pepparrot, skirat smör, potatisterrin och syrad rödlök.
Svamprisotto med svampkrokett, syltade kantareller och rostad hasselnötsvinägrett.*
Torsdag
Soja- och ingefärsbakad lax med pak choi, kimchi, sötpotatis och chilimajonnäs.
Morotshummus med saltbakade betor, buljongkokt savoykål, nanbröd och rostad getost.*
Fredag
Brässerat högrev med pumpacrème, tryffelstekt svamp, syrade lökar & rostad vitlökssky.
Fetaostsbiffar med pepparbearnaise, rostad klyftpotatis och stekt svamp.*
Veckans special 189 kr
Flankstek med kålpuré, picklad rotselleri, broccoli Bellaverde och vinägersky.
Alltid på Operan
Fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran och stjärnanis.
169 kr
Räksmörgås på ekologiskt danskt rågbröd med pepparrots- och citronmajonnäs.
198 kr
Dessert
Dagens hemgjorda glass/sorbet
49 kr
Hemgjord ekologisk chokladtryffel
49 kr