Veckans lunchmeny (v. 43)
Dagens rätt
Pris
149 kr (kl. 11.30–13.15)
129 kr (kl. 13.15–14.00)
* = Lakto-ovo vegetariskt alternativ.
Måndag
Plommonspäckad karré med rökigt äppelmos, gräddsås samt rostade rotsaker och betor.
Halloumi- och linsstroganoff med kokt ris, grönsaker och betor.*
Tisdag
Purjolöksbakad torskfilé med Sandefjordsås, potatisterrin smaksatt med chèvreost och bakade gulbetor.
Morot- och halloumibiffar med rostad rödbeta, honungsvinägrett och grönkålspytt.*
Onsdag
Halstrad torsk med syrad lök, rostade hasselnötter, skaldjurskum och puré på myskpumpa.
Pankofriterad tofu med chili- och ingefärsrostad pumpa och yoghurt med koriander serveras med tagliatelle.*
Torsdag
Boeuf Bourguignon med svamp och lök serveras med potatispuré och rökt gräddfil.
Vegetarisk moussaka med aubergine, potatis och linser i tomatsås, toppad med béchamelsås.*
Fredag
Grillad flankstek med grönpepparsky, potatis- och selleripuré, äpple och café de Paris smör.
Svamplasagne med tryffelaioli.*
Veckans special 189 kr
Plockat lammlägg med pumpapuré, äppelsky och råstekt brysselkål.
Alltid på Operan
Fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran och stjärnanis.
169 kr
Räksmörgås på ekologiskt danskt rågbröd med pepparrots- och citronmajonnäs.
198 kr
Dessert
Dagens hemgjorda glass/sorbet
49 kr
Hemgjord ekologisk chokladtryffel
49 kr