Veckans lunchmeny (v. 28)
Dagens rätt
Pris
149 kr (kl. 11.30–13.15)
129 kr (kl. 13.15–14.00)
* = Lakto-ovo vegetariskt alternativ.
Måndag
Coq au vin på bakat kycklinglår med potatispuré och bakade morötter
Krämig matvete med rostad blomkål, syltad tomat, brynt smör och friterad mozzarella*
Tisdag
Örtbakad torsk, puré på potatis och pumpa, fänkålscrudité och tomatvinägrett
Grillade asiatiska biffar med picklad rättika, melonsalsa, koriander och jasminris*
Onsdag
Halstrad kolja med saffransrisotto, grillad sparris, vårlök och vitlökstekt broccoli
Chili sin carne med bönor, spiskummin, chili, tomat, gurka, vitlöksyoghurt och örtrostad potatis*
Torsdag
Pankopanerad schnitzel, potatissallad med vinägrett, salviasmörad rödvinssås, friterad kapris och citron
Rostad morotshummus, bakad rotselleri, mandel, friterad halloumi, granatäpple och spenatolja*
Fredag
Timjan- och vitlöksstekt pluma, rostad potatis, smörad skysås och tomatsallad
Vegetarisk örtbiff, fransk potatissallad, dill och kaprisfärskost*
Veckans special 189 kr
Grillad flankstek, örtsmör, tomatsallad och pommes frites
Veckans sallad
Operans Caesarsallad – vegetarisk 129 kr / med räkor 149 kr
Alltid på Operan
Fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran och stjärnanis.
169 kr
Räksmörgås på ekologiskt danskt rågbröd med pepparrots- och citronmajonnäs.
198 kr
Dessert
Dagens hemgjorda glass/sorbet
49 kr
Hemgjord ekologisk chokladtryffel
49 kr
