Gå till sidans huvudinnehåll

Veckans lunchmeny (v. 10)

Dagens rätt

Pris
149 kr (kl. 11.30–13.15)
129 kr (kl. 13.15–14.00)

Måndag

Boeuf Bourguignon med syltlök, rökt sidfläsk, svamp och potatispuré.

Vegobollar med gräddsås, inlagd gurka, lingon och mos.

Tisdag

Sprödbakad fisk med gråärtor, syrad lök, potatis, remouladsås och citron.

Vegobifffar, rosmarinsrostad potatis, stuvad savojkål och bakad blomkål.

Onsdag

Persilje- och senapsbakad sej, rökta musslor, Sandefjordsås, potatisstomp och ljummen tomatsallad.

Bakad rotselleri och rotsellericrème med rostat valnötssmör och päronsallad.

Torsdag

Helstekt högrev med persiljeglacerade morötter, kokt potatis, gräddsås & gelé.

Grillad tofu med chimichurri, nudelwook och chilimajonnäs.

Fredag

Dragonrisotto, citronbakad kycklingfilé, rivet örtsmör, bakad blomkål och gulbetscrudité.

Kålpudding med kokt potatis, lingon och dagens gröna.

Veckans special, 189 kr

Kallrökt lax, dillstuvad potatis, hovmästarsås, citron och fänkålsallad.

Alltid på Operan

Fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran och stjärnanis
169 kr

Räksmörgås på ekologiskt danskt rågbröd med pepparrots- och citronmajonnäs
198 kr

Dessert

Dagens hemgjorda glass/sorbet
49 kr

Hemgjord ekologisk chokladtryffel
49 kr

Matallergi eller intolerans

Berätta gärna för vår café-, bar- eller restaurangpersonal om eventuell matallergi eller matintolerans innan du beställer mat och dryck.

I restaurangen, Operabaren och vårt café finns alltid lakto-ovo-vegetariska alternativ på menyn. Har du andra önskemål, t ex vegankost, eller om du behöver någon form av specialkost får du gärna kontakta oss i förväg på tel 031-13 13 00 eller restaurang@opera.se.

Vi gör alltid vårt bästa för att tillmötesgå våra gästers önskemål.

Kontakta GöteborgsOperans Restaurang

E-post restaurang@opera.se
Tel. 031-13 13 00 sedan tryck "3" för att kopplas till restaurangen.

Telefontider bokningsservice

Mån, tis, tors, fre kl. 14.00–16.00
Ons, lör, sön Stängt