Veckans lunchmeny (v. 27)
Dagens rätt
Pris
149 kr (kl. 11.30–13.15)
129 kr (kl. 13.15–14.00)
* = Lakto-ovo vegetariskt alternativ.
Måndag
Citrongrillat kycklingbröst serveras med variation på tomat, fetaost och krämig polenta.
* Krämig polenta med chevré, syrad lök, falafel och variation på tomat.
Tisdag
Panerad schnitzel med stekpotatis, brynt smör med ärtor och kapris, sotad broccoli och citron.
* Fetaostsbiffar med pepparbearnaise, rostad klyftpotatis och stekt svamp.
Onsdag
Dagens fångst med citronrisotto, sauterade primörer och skaldjursvinägrett.
* Haloumi stroganoff med potatismos, saltgurka och rostad broccoli.
Torsdag
Inkokt lax med färskpotatis, romsås, pressgurka, ärtor och citron.
* Morotsbiffar med bakad örtpotatis, BBQ sås och rostade grönsaker.
Fredag
Grillad flankstek med dragonsås, honungsrostad potatis, bakade grönsaker och tomat.
* Krämig risoni, pankofriterad haloumi, syltad tomat och sojarostad broccoli.
Veckans sallad 119 kr
Operans caesarsallad
Veckans salladstillbehör: räkor 30 kr
Veckans special, 189 kr
Köttbullar med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka.
Alltid på Operan
Fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran och stjärnanis.
169 kr
Räksmörgås på ekologiskt danskt rågbröd med pepparrots- och citronmajonnäs.
198 kr
Dessert
Dagens hemgjorda glass/sorbet
49 kr
Hemgjord ekologisk chokladtryffel
49 kr