Gå till sidans huvudinnehåll

Uppdaterades den 2 april 2024

Köpvillkor

För att köpa biljetter behöver du uppge namn, adress, e-post och telefon. Du betalar online med betalkort, Swish eller presentkort. Informationen används till att genomföra köpet. Om det är problem med ett köp, eller om det exempelvis sker en annullering eller liknande, så används uppgifterna för att kontakta dig.

För information om GöteborgsOperans behandling av dina personuppgifter, se nedan i dessa köp- och användarvillkor samt på denna sida om behandling av personuppgifter.

Biljettköpet

Biljetten med streckkoden är din nyckel till en specifik föreställning. Streckkoden accepteras endast en gång. Biljetten kan alltså inte kopieras eller på annat sätt användas flera gånger.

Om du får förhinder inför ett evenemang så är det tillåtet att överlåta biljetten till någon annan. Notera att en del priskategorier är förknippade med särskilda villkor där det efterfrågas legitimation, studentkort eller scenpass i entrén.

Det är inte tillåtet att använda eller överlåta förvärvade biljetter för kommersiellt ändamål, inkluderande:

 • Professionell affärsförsäljning eller annan överlåtelse av biljetter, som gör gällande att det är GöteborgsOperan som säljer biljetterna.
 • Det är inte tillåtet att dölja eller ändra biljettinformationen, exempelvis pris på biljetten.

Användning eller överlåtelse av en biljett för kommersiellt ändamål kommer att leda till annullering av biljetten. GöteborgsOperan har rätt till ersättning för samtliga eventuella omkostnader förknippade med annulleringen och som följer av den otillåtna biljetthanteringen.

Köp via opera.se

För att genomföra ett biljettköp ska du göra följande:

 • Sök och hitta biljett(er)
 • Kontrollera att du fått önskade platser och ev. produkter.
 • Logga in om du redan är kund. Om du inte redan är kund registrerar du snabbt och enkelt ditt personliga kundkonto.
 • Du kan även välja att registrera dig utan inloggning.
 • Fyll i kontaktuppgifter
 • Kontrollera att alla uppgifter är korrekta.
 • Fyll i ev. presentkortsnummer och pinkod om du vill betala med GöteborgsOperans presentkort.
 • Godkänn köp- och leveransvillkoren.
 • Välj betalningssätt och fyll i dina uppgifter.
 • Godkänn köpet.

Din orderbekräftelse kan nu ses på skärmen, och du får din bekräftelse via e-post.

Som kund ansvarar du för att kontrollera att köpet stämmer (rätt post- och e-postadress, evenemangsdatum, antal biljetter, rätt arena, rätt klockslag m.m. och att biljetten kommit till dig innan evenemanget startar.)

Leverans

Vi levererar fysiska biljetter i vår biljettkassa. Har du köpt din biljett på opera.se erbjuder vi pdf- eller mobilbiljett. Du laddar ner din biljett via länk i den orderbekräftelse du får till din e-postadress. Om du inte har mottagit e-post med biljetterna inom 24 timmar efter genomfört köp kan du ringa till vår biljettkassa på telefonnummer 031-13 13 00 eller skicka e-post till biljetter@opera.se.

Om du inte laddar ner dina biljetter från orderbekräftelsen, eller inte mottar orderbekräftelsen som e-post, kan du alltid logga in på ditt konto via Mina sidor och hämta dina biljetter. Har du problem med att få tillgång till din order, vänligen kontakta GöteborgsOperan på telefonnummer 031-13 13 00.

För öppettider se denna sida.

Byte och avbokning

Bytesavgift

Du kan byta din(a) biljett(er) fram till 24 timmar före föreställningen till ett nytt speldatum av samma uppsättning i mån av plats. Vid biljettbyte tar GöteborgsOperan ut en bytesavgift på 40 kr per biljett. Du betalar avgiften i samband med bytet.

Avbokning

Med GöteborgsOperans avbokningsskydd har du möjlighet att avboka din biljett fram t.o.m. 4 veckor före föreställningen. Du köper ditt avbokningsskydd samtidigt som din biljett. Avbokningsskyddet gäller endast aktuell föreställning. Du får summan återbetald. Vid sjukdom eller skadehändelse kan du avboka fram t.o.m. dagen före föreställningen och får då summan för biljetten som presentkort. Sjukdom/skadehändelse måste styrkas av läkarintyg eller polisanmälan. Detta behöver skickas in inom en vecka från avbokningstillfället.

För villkor se denna sida.

Inställt evenemang

Om ett evenemang inte kan genomföras alls ställs det in. Vi kontaktar dig via e-post eller sms. Du har då möjlighet att få pengarna tillbaka eller byta till annat föreställningsdatum av samma uppsättning. Återköpet/bytet måste göras inom 3 veckor från inställt evenemang. Administrativa avgifter återbetalas ej.

Ändringar i repertoar, plats/lokal för evenemanget eller delvis genomfört evenemang är inte ett inställt evenemang, och pengarna återbetalas då normalt inte. 

Force majeur

GöteborgsOperans skyldigheter i köpvillkoren, inklusive ansvar för genomförande av evenemanget, inklusive biljettköparens rätt till återbetalning upphör om händelsen påverkas av en force majeure-situation före eller under evenemanget. Med force majeure-situation avses skäl som ligger utanför GöteborgsOperans rimliga kontroll, till exempel och inte uttömmande: krig, upplopp, terrorism, stora utbrott, brand, översvämningar, strejker, väder, nationella säkerhetsorder eller instruktioner från nationella eller lokala myndigheter.

Biljettreservationer

Du som reserverat dina biljetter måste bekräfta föreställningen, antal biljetter, pris och datum innan dess att förfallodatum passerats. Därefter återgår biljetterna till försäljning. Efter att du bekräftat och/eller betalat din reservation skickas pdf-biljetter till den angivna e-postadressen i bokningen.

Personuppgifter

Den allmänna dataskyddsförordningen (känd som GDPR) gäller som lag i alla EU:s medlemsländer från och med den 25 maj 2018. Förordningen stärker enskilda individers rättigheter när det gäller personlig integritet vid behandling av personuppgifter. GöteborgsOperan samlar enbart in personuppgifter med ditt samtycke eller när det annars finns laglig grund för behandling. Det är viktigt att du förstår GöteborgsOperans personuppgiftshantering och att du känner dig trygg i behandlingen av dina personuppgifter

För generell information om varför och hur GöteborgsOperan registrerar och behandlar personuppgifter om dig och för information om cookies så hänvisar vi till denna sida

Likaledes gäller, i tillägg till vad som framgår av vår personuppgiftshantering, att dina personuppgifter kan användas till att kontakta dig i samband med upplysningar om ditt köp hos GöteborgsOperan.

Frågor eller funderingar?

Om du har några frågor eller funderingar kring ditt biljettköp så kontakta GöteborgsOperans biljettkassa:

Tfn 031-13 13 00
E-post: biljetter@opera.se

GöteborgsOperan
Christina Nilssons gata 
411 04 Göteborg 

Reservationer

GöteborgsOperan reserverar sig för eventuella fel avseende prisuppgifter och för utsålda evenemang.