Gå till sidans huvudinnehåll

AnnLouice Lögdlund

Soprano

AnnLouice Lögdlund är utbildad på Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Hon debuterade år 2000 som Brangäne i Tristan och Isolde på Wermland Opera och har sedan dess framträtt där i flera roller, såsom Lady Billows i Albert Herring, Rosalinda i Läderlappen, Fiordiligi i Cosi fan tutte, Donna Anna i Don Giovanni, Mimì i La bohème, Santuzza i Cavalleria rusticana, titelrollen i Adriana Lecouvreur, Abigaille i Nabucco, Kundry i Parsifal, Leonora i Fidelio och Zita i Gianni Schicci. 2011 sjöng hon Brünnhilde i Nibelungens ring på Wermland Opera, en produktion som rönte stor uppmärksamhet både i Sverige och utomlands.
 På GöteborgsOperan har AnnLouice tidigare sjungit Brünnhilde i Valkyrian. Hon medverkade också i konserten Birgit Nilsson 100 år.
 2016 sjöng hon rollen som Marie/Marietta i Die Tote Stadt på Wermland Opera, en roll för vilken hon tilldelades Operapriset 2016 - framröstad av Tidskriften OPERAs läsare.
 2017 gästade hon Folkoperan i Stockholm i titelrollen som Turandot, en roll hon också gjort på Finlands nationalopera.
 AnnLouice har också framträtt som Brünnhilde i Valkyrian på Kungliga Operan samt sjungit Goneril i Aribert Reimanns Lear och Kundry i Parsifal, båda på Malmö Opera. Bland övriga engagemang kan nämnas Miss Todd i Miss Todd fångar en tjuv i Spoleto, Kundry i Mannheim, Arminda i La Finta Giardiniera på Kungliga Operan, Leonora i Ödets makt vid Ystadoperan, Donna Anna på Confidencen, Beethovens Symfoni nr 9 i Karlstad och Wagners Wesendoncklieder med Hiroshima Symphony Orchestra.