Gå till sidans huvudinnehåll

Christian Räth

regissör, scenograf, kostymdesign

Regissören Christian Räth har arbetat på många av världens ledande operahus. Han regisserar en stor och varierad repertoar – från Wagner, Strauss, Janáček, Puccini, Verdi, Donizetti, Mozart, Britten och Bartók till musikaler och nutida verk.

Bland hans senaste uppsättningar kan nämnas Strauss Die Schweigsame Frau och Korngold Das Wunder der Heliane på Bard Summerscape, Der Freischütz och Macbeth vid Wiener Staatsoper, Le Baron Tzigane vid Grand Théâtre de Genève, L’Italiana in Algeri i Portland, regi och scenografi för Kiss me Kate för Haut école de musique de Genève, i samarbete med Théâtre du Galpon. Väntar gör världspremiären av Woman with eyes closed av Jennifer Higdon vid Opera Philadelphia, en återkomst till Bard Summerscape med Meyerbeers Le Prophète och världspremiären av en ny Hosokawa-opera för NNTT Tokyo.

Andra uppsättningar för opera är regi och scenografi för Tristan och Isolde på The Dallas Opera, Verdis Kung för en dag på Glimmerglass Festival, Falstaff på Washington National Opera, Romeo och Julia på Houston Grand Opera, Fidelio och Luisa Miller på The Dallas Opera, Trollflöjten på Cairo Opera House och Carmen på Grand Théâtre de Genève.

År 2021 stod Christian Räth för kocept och regi av två unika historiska evenemang i Egypten - The Pharaoh's Golden Parade, som firade resan av 22 kungliga mumier genom Kairo, och invigningsceremonin av den antika Sfinxvägen i Luxor.