Gå till sidans huvudinnehåll

Giordano Bellincampi

Dirigent

Giordano Bellincampi är musikchef för Auckland Philharmonia och undervisar vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. Bellincampi är född i Italien, växte upp i Köpenhamn och började sin karriär som trombonist i Det Kongelige Kapel innan han gjorde sin professionella dirigentdebut 1994.

Han har tidgare varit chefdirigent för I Pomeriggi Musicali, Milano, chefdirigent för Kristiansand Symfoniorkester 2013–2018, musikchef för Duisburg Philharmonic från 2012–2017, musikchef för Danmarks Nationalopera, i Århus från 2005–2013, musikchef för Copenhagen Phil från 2000–2006 och mellan 1997–2000 var han också chefsdirigent för Athelas Sinfonietta Copenhagen, den ledande ensemblen i Danmark för nya kompositioner.

Med en enorm repertoar som omfattar klassisk, romantisk och samtida musik, är Bellincampi särskilt hyllad för sin skicklighet i de centraleuropeiska, italienska och skandinaviska symfoniska traditionerna och för sina tolkningar av betydande kör- och sångverk. På Göteborgsoperan har han tidigare dirigerat orkester, kör och solister i ett konsertprogram med Wagner, Elgar och Mendelssohn.