Gå till sidans huvudinnehåll
Två män med gitarrer står och sjunger entusiastiskt med en skara körmedlemmar bakom sig.
Konsert

Gästspel: The sound of Sweden

Text och musik blandade artister. Arrangemang Fredrik Berglund och Simon Ljungman.

Hundratals sångare hyllar det svenska popundret 1994–2024.

 • Längd

  Ca 2 timmar, inkl. 1 paus

 • Scen

  Stora scenen

 • Genre

  Konsert

 • Pris

  150–425 kr

 • Tillgänglighet

Köp biljetter

En popmusikalisk resa från 1994 och fram till i dag – med en låt från varje år och hundratals sångare på Stora scenen. Välkommen till en konsertupplevelse full av energi!

Den internationella musikscenens främsta svenska låtskrivare hyllas med en mäktig körkonsert. Bland låtarna finns Show me love, Everybody, Can’t stop the feeling och My universe.

Låtar av bland andra Max Martin, Tove Lo, Avicii, Lisa Miskovsky, Nina Persson, Björn Ulvaeus och Benny Andersson – hits som vi är vana att höra med artister som Backstreet Boys, Robyn, Katy Perry, Taylor Swift, Madonna och Coldplay. Storslagna arenalåtar där alla får sjunga med och pampiga nummer med scenens körer varvas med några finstämda duetter. Superhits, välkända låtar och några mer oväntade musikaliska nummer.

Körerna och bandet på scen leds av Fredrik Berglund och Simon Ljungman – samma duo som gjorde succé på GöteborgsOperan våren 2023 med hundratals körsångare i Hyllningskonserten Simon & Garfunkel.

År 2024 firar GöteborgsOperan 30 år. Denna konsert ingår i firandet.

Konserten genomförs i samarbete mellan GöteborgsOperan samt Fredrik Berglund och Simon Ljungman.

I konserten den 10 maj medverkar körsångare från GöteborgsOperans ungdomskör, LM Engströms gymnasium, Alströmergymnasiet, AMB Vara samt ytterligare ungdomskörsångare från regionen.

I konserterna den 11 maj medverkar vuxenkörer med körsångare från hela regionen.

”Vi vill sjunga för publiken, till publiken och med publiken i denna otroliga musik som fångat oss de senaste 30 åren. Det händer något unikt när röst och melodi förenas. Med hundratals röster som fyller Operans salong kommer det skapas magi. Den känslan vill vi att alla ska få uppleva! Det är fantastiskt kul att få vara tillbaka på GöteborgsOperan och få ta med oss körsångare från hela regionen i denna musikaliska resa från 1994 fram tills i dag.”

– Fredrik Berglund och Simon Ljungman

Kalender

Inga träffar