Veckans lunchmeny (v. 50)
Dagens rätt
Pris
159 kr (kl. 11.30–13.15)
139 kr (kl. 13.15–14.00)
* = Lakto-ovo vegetariskt alternativ.
Måndag
Örtfärsbiffar med potatis och pumpapuré, ragu på lök, äpple och brysselkål samt rödvinssås
Het böngryta med thaicurry, friterad tofu, naanbröd och jasminris*
Tisdag
Fiskgryta med grädde, fänkålscrudité, pepparrot, potatis och krutonger
Grillad tofu med gremolata, tzatziki och rostad potatissallad*
Onsdag
Halstrad lubb med dill och potatisstomp, inlagda gulbetor, sotad zucchini och vitvinssås
Linsotto med Västerbottenost, pumpakrokett, rostad jordärtskocka och inlagd gurka*
Torsdag
Bakad fläskkarré med rostade rotfrukter, rödlök, äppelkompott och vitlökssky
Potatis och zucchinibiff, krispig ostronskivling, grillade grönsaker och gremolata*
Fredag
Vitvinsbrässerat kycklinglår, potatispuré med rostad lök, bakad spetskål och rostad kycklingbuljong
Moussaka med aubergine, fetaost, linser, tomat och het paprikacrème*
Veckans special 198 kr
Gravad lax med dillstuvad potatis, hovmästarsås och fänkålssallad
Alltid på Operan
Fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran och stjärnanis.
179 kr
Räksmörgås på ekologiskt danskt rågbröd med pepparrots- och citronmajonnäs.
209 kr
Dessert
Dagens hemgjorda glass/sorbet
59 kr
Hemgjord ekologisk chokladtryffel
49 kr

