Veckans lunchmeny (v. 48)
Dagens rätt
Pris
159 kr (kl. 11.30–13.15)
139 kr (kl. 13.15–14.00)
* = Lakto-ovo vegetariskt alternativ.
Måndag
Ljummen fläskpastrami, hasselbackspotatis, haricot verts, gräddsås och gelé
Halloumibiffar med rödbeta, honungsvinägrett och grönkålspytt*
Tisdag
Halstrad torsk med citronrisotto, sauterade primörer och smörad skaldjursbuljong
Gnocchi med blomkål och örter, smulad gorgonzola, syrad silverlök och brynt smör-vinägrett*
Onsdag
Havets Wallenbergare med currysmörsås, syrad blomkål, bakad broccoli och potatispuré
Fröpanerad zucchini med quinoasallad och avokadoyoghurt*
Torsdag
Färsbiff med parmesan, vispat persiljesmör, syrad lök- och spenatsallad, skysås, blomkålsbuketter och pommes rustic
Rostad blomkålsoppa med ostpaj och örtsallad*
Fredag
Vitvinsbrässerade kycklingrullader, senapsgräddsky, bakad spetskål och rostad potatis
Marockansk vegetarisk gryta med tofu, tomat, kålrot, spiskummin och tabbouleh*
Veckans special 198 kr
Biff Rydberg med senapscrème, äggula och smörkokt lök
Alltid på Operan
Fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran och stjärnanis.
179 kr
Räksmörgås på ekologiskt danskt rågbröd med pepparrots- och citronmajonnäs.
209 kr
Dessert
Dagens hemgjorda glass/sorbet
59 kr
Hemgjord ekologisk chokladtryffel
49 kr

