Gå till sidans huvudinnehåll

Ole Aleksander Bang

Tenor

Ole Aleksander Bang är utbildad på Operahögskolan i Stockholm. 2017 gjorde Ole debut på Kungliga Operan som prins Don Ramiro i Askepot. Han är ofta tillfrågad som solist vid konserter och har bland annat uppträtt på Kungliga Operan, GöteborgsOperan, Wermland Opera och med Stavanger symfoniorkester och Stockholms Läns Blåsarsymfoniker.

Ole Aleksander Bang har sjungit mycket bel canto såsom Rossini och Donizetti men han har också sjungit olika Mozart-roller.

Övriga roller är Första tekniska chef i Aniara av Blomdahl och Philip von Hessen i Schlagt sie tot på Malmö Opera, Don Ramiro i Askungen på Kungliga Operan, Alfredo i La traviata på NorrlandsOperan, Belmonte i Enleveringen ur Seraljen, Ferrando i Così fan tutte, Romeo i Romeo et Juliette (Gonoud), Fenton i Falstaff och Albert Herring i Albert Herring.

Sedan 2020 är Ole Aleksander Bang kontrakterad på WermlandsOperan och har där bland annat sjungit rollerna Canio i Pajazzo och Gheraldo i Gianni Schichi. 2022 medverkade han även som Hades i Eurydike. Våren 2023 sjunger han rollen Radamés i Aida.

Ole Aleksander Bang har fått stipendium från Kungliga Musikaliska Akademien, Jussi Björling-sällskapet och Anders Sandrews-stiftelse.

 

Foto: Erik Mårtensson