Gå till sidans huvudinnehåll

Ida Falk Winland

Sopran

En svartvit porträttfoto av en kvinna som sitter framför en mörk bakgrundsfond. Hon tittar in i objektivet.

Ida Falk Winland inledde säsongen 2021-2022 med paradrollen Fiordiligi i Così fan tutte på anrika Glyndebourne Festival. Ida medverkade i vintras i GöteborgsOperans julshow Julglitter och Operakaos där hon framträdde som opera-primadonnan Beate Bella Bravura och 2022 gör Ida i rollen som Gilda i Rigoletto på samma scen. Fjolårets gripande rolldebut som Mimì i La bohème gavs som livestreamad konsert från GöteborgsOperan, där Ida säsongen dessförinnan gestaltade Grevinnan i Figaros Bröllop, vilket följdes av den kritikerrosade rolldebuten som Violetta i La traviata på Kungliga Operan i Stockholm.
Säsongen 2018-2019 adderade Ida Falk Winland tre nya roller till sin repertoar, då hon sjöng Gilda i Rigoletto på Kungliga Operan, samt framträdde i rollerna Nedda i Pajazzo och Grevinnan i Figaros Bröllop på GöteborgsOperan.


Tidigare gästspel inkluderar Opéra National de Paris där hon framträtt som Fiordiligi i Così fan tutte. Ida har även synts i rollen som Pamina i Trollflöjten och Romilda i Xerxes på Kungliga Operan och hon har sjungit First Niece i Peter Grimes på Teatro alla Scala i Milano. Ida har framträtt som Donna Anna i Don Giovanni på Helsinki Festival, Cunégonde i Bernstein’s Candide på Opéra National de Lorraine i Nancy och Cecily i Barry’s The Importance of Being Earnest på Covent Garden i London och på Opéra National de Lorraine. Ida gjorde sin Glyndebourne Festival debut i rollen som Daggfen i Hans och Greta och hon har sjungit Poppea i Händels Agrippina vid Internationale Händel-Festspiele i Göttingen.


Som återkommande gäst vid GöteborgsOperan har hon framträtt i roller som Ilia i Idomeneo, Adalgisa i Norma, Morgana i Alcina, Cleopatra i Julius Caesar, Rosina i Barberaren i Sevilla och Susanna i Figaros bröllop.