Gå till sidans huvudinnehåll

Ida Falk Winland

Sopran

En svartvit porträttfoto av en kvinna som sitter framför en mörk bakgrundsfond. Hon tittar in i objektivet.

Ida Falk Winland har de senaste säsongerna gästat Glyndebourne Festival där hon framträtt i paradrollen som paradrollen Fiordiligi i Così fan tutte och på Kungliga Operan där hon sjungit Violetta i La traviata och Gilda i Rigoletto. 

innevarande säsong har Falk Winland gjort två roller på GöteborgsOperan: Gilda i Rigoletto och Mimí i La bohème. Tidigare har vi sett henne som Ilia i Idomeneo, Adalgisa i Norma, Morgana i Alcina, Cleopatra i Julius Caesar, Rosina i Barberaren i Sevilla, Grevinnan och Susanna i Figaros bröllop, Nedda i Pajazzo samt Beate Bella Bravura i Julglitter och operakaos 

Tidigare gästspel inkluderar Opéra National de Paris där hon framträtt som Fiordiligi i Così fan tutte. Falk Winland har även synts i rollen som Pamina i Trollflöjten och Romilda i Xerxes på Kungliga Operan och hon har sjungit First Niece i Peter Grimes på Teatro alla Scala i Milano. Vidare har Falk Winland framträtt som Donna Anna i Don Giovanni på Helsinki Festival, Cunégonde i Bernsteins Candide på Opéra National de Lorraine i Nancy och Cecily i Barrys The Importance of Being Earnest på Covent Garden i London och på Opéra National de Lorraine.  

Ida Falk Winland gjorde sin Glyndebourne Festival debut i rollen som Daggfen i Hans och Greta och hon har sjungit Poppea i Händels Agrippina vid Internationale Händel-Festspiele i Göttingen.