Gå till sidans huvudinnehåll

Ida Falk Winland

Sopran

En svartvit porträttfoto av en kvinna som sitter framför en mörk bakgrundsfond. Hon tittar in i objektivet.

Ida Falk Winland har de senaste säsongerna gästat Glyndebourne Festival i rollen som Fiordiligi i Così fan tutte samt Kungliga Operan där hon sjungit Violetta i La traviata och Gilda i Rigoletto.

Ida Falk Winland är knuten till GöteborgsOperan sedan 2014. Här har hon sjungit Donna Anna i Don Giovanni, Gilda i Rigoletto, Mimì i La bohème, Ilia i Idomeneo, Adalgisa i Norma, Morgana i Alcina, Cleopatra i Julius Caesar, Rosina i Barberaren i Sevilla, Grevinnan och Susanna i Figaros bröllop, Nedda i Pajazzo samt Beate Bella Bravura i Julglitter och operakaos.

Vidare har hon gjort Fiordiligi i Così fan tutte på Opéra National de Paris, Pamina i Trollflöjten och Romilda i Xerxes på Kungliga Operan samt Niece I i Peter Grimes på Teatro alla Scala i Milano. Hon har även framträtt som Donna Anna i Don Giovanni på Helsinki Festival, Cunégonde i Candide på Opéra National de Lorraine och Cecily i The Importance of Being Earnest på Covent Garden samt på Opéra National de Lorraine och Poppea i Händels Agrippina vid Internationale Händel–Festspiele i Göttingen.

2018 utsågs Ida Falk Winland som vinnare av Operapriset för sin insats som Adalgisa i
GöteborgsOperans uppsättning av Norma, ett pris som röstades fram av Tidskriften Operas läsare.

Våren 2024 återvänder Falk Winland till Kungliga Operan i rollen som Violetta samt framträder i konserter med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen.