Gå till sidans huvudinnehåll
Konsert

Gästspel: Hyllningskonserten Simon & Garfunkel

Text och musik Paul Simon och Art Garfunkel. Arrangemang av Simon Ljungman och Fredrik Berglund. 

Simon & Garfunkels älskade musik med hundratals sångare samt musiker.

 • Längd

  Ca 2 timmar 10 minuter inkl. paus

 • Spelas

  19 — 21 maj 2023

 • Scen

  Stora scenen

 • Genre

  Konsert

 • Språk

  Engelska

 • Pris

  150–395 kr

 • Tillgänglighet

Köp biljetter

En konsert fylld av Simon & Garfunkels musik framförd av stor kör, musiker och sångare under ledning av Fredrik Berglund och Simon Ljungman.

The boxer, Mrs Robinson, The sound of silence, Cecilia, Bridge over troubled water, Scarborough fair, The 59th street bridge song (Feeling groovy), April come she will … 

Med älskade melodier i sammanflätad stämsång har duon Simon & Garfunkel fått stor spridning i världen. Det är ett unikt samspel mellan två röster – där det ibland är nästan omöjligt att avgöra vem som bär melodin. Utifrån sin fascination för denna fulländade stämsång har Fredrik Berglund och Simon Ljungman skapat denna hyllningskonsert för stor amatörkör.  

I denna körkonsert är det inte bara två röster som får lysa i sångerna. Här framförs de av allt från en duo, kvartett eller mindre sångensemble till en stor kör med hundratals sångare – och kanske brister hela salongen ut i sång. Detta är garanterat en konsert utöver det vanliga.  

Med sitt lekfulla sätt inspirerar Fredrik Berglund och Simon Ljungman såväl sångare och musiker som publik till stor sång- och spelglädje.

Konserten genomförs i samarbete mellan GöteborgsOperan samt Simon Ljungman och Fredrik Berglund.

I konserten den 19 maj medverkar körer bestående av ungdomar.
I konserten den 21 maj medverkar vuxenkörer.