Gå till sidans huvudinnehåll
Nya bilder till 2018 uppsättningen
Dans

Skid/Kites

Dansverk av Damien Jalet

Dans som motstånd.

Köp biljetter

En hisnande helkväll i sällskap med naturkrafternas betvingare: koreografen Damien Jalet. Här förenas hans båda verk för GöteborgsOperans Danskompani för första gången – precis som det var tänkt från början.

Damien Jalet är en mångfaldigt prisbelönt koreograf vars hyllade verk kännetecknas av en sammanflätning av olika konstformer. Skids lutning och Kites vindar anas i den Grammynominerade musikfilmen Anima (Netflix) av Thom Yorke, Paul Thomas Anderson och Damien Jalet, där GöteborgsOperans Danskompani medverkar. 

Foto: Deda productions

Skid

”Ett makalöst mästarprov” Göteborgs-Posten

Scengolvet i Skid har en lutning på 34˚. Branten skapar en kedjereaktion av nervkittlande, berörande händelser när gravitationen sätter dansarna i rörelse. Skid blev en omedelbar succé vid världspremiären i Göteborg 2017. I dag är det ett efterfrågat gästspel på scener och festivaler världen över.

Team

Koreografi Damien Jalet
Biträdande koreograf Amilios Arapoglou
Musik Christian Fennesz, Marihiko Hara
Scenografi Jim Hodges, Carlos Marques da Cruz
Kostymdesign Jean-Paul Lespagnard
Ljusdesign Joakim Brink

Medverkande

GöteborgsOperans Danskompani

Filmklipp om Skid

Bilder ur Skid

Nya bilder till 2018 uppsättningen

I bild:  GöteborgsOperans Danskompani|Foto:  Lennart Sjöberg

Kites

Introduktion

Före alla dansföreställningar (utom premiärer och gästspel) har du som ska se föreställningen möjlighet att gå på en introduktion på Lilla scenen. Introduktionerna ger dig en inblick i dansverket och koreografens process, börjar 1 timme före föreställningen och håller på cirka 20 minuter. Begränsat antal platser.

Läs mer om våra introduktioner, öppna repetitioner och eftersnack

Kalender

Inga träffar