Gå till sidans huvudinnehåll

Swedbank vill bidra till att göra Göteborg och Västra Götaland till en bra plats att leva på. De vill ge människor och företag en chans att skapa sig en bättre framtid. Visionen ska gå i linje med vårt sponsorskap och därför gör vi mycket som riktar sig till unga. Vi vill hjälpa unga till en bra start i livet – det handlar om både fysisk och psykisk hälsa. 

GöteborgsOperans avdelning för unga – Skapa – skapar upplevelser, delaktighet och konstnärlig utveckling för alla. Skapa samlar GöteborgsOperans verksamhet som rör barn och unga, familj, medskapande och deltagande. Scenkonst ska vara tillgänglig för alla. Genom partnerskapet bidrar Swedbank till en hållbar förändring för barn och unga och hjälper dem att hitta sitt sammanhang i och genom konsten och musiken.

Genom partnerskapet skänker Swedbank en stor pott med biljetter som används till att bjuda in grupper som vanligtvis inte kommer till GöteborgsOperan. Genom samarbete med exempelvis Rädda Barnen når vi nya målgrupper och genom Swedbanks målgrupp unga vuxna lockar vi till musikaliska upplevelser som vanligtvis inte finns i dess kalender.

Tillsammans med Swedbanks jurist har vi stött och blött erbjudandet med Swedbanks modell som förlaga. Under 2023 introducerar GöteborgsOperan vad vi numera kallar Kulturhjältebiljetter.

Ett exempel är från februari 2022 då Swedbank skänkte drygt 100 biljetter till barn och unga till dansföreställningen Here not here med GöteborgsOperans Danskompani. Besökarna var en härlig blandning av gymnasieelever, som Swedbank stiftat bekantskap med under föreläsningar i Ung ekonomi, blandat med medlemmar från Rädda Barnens tjej- och mammagrupper. Vi fikade och samtalade före, under och efter besöket.

Susan Stieger Petrusson är verksamhetsansvarig för regionala företagssamarbeten på Rädda Barnen:

– Vi blev så glada över möjligheten! Vi bjöd med deltagare från tre av våra verksamheter i nordöstra Göteborg: Tjejforum som består av högstadieelever, unga ledare från verksamheten Doit och ett gäng mammor från Mammaforum. Flera hade sett byggnaden innan men aldrig varit inne i den. Det var fantastisk att kunna bjuda in dem till den här kvällen.

Om Swedbank

Swedbank är en modern bank med rötterna tryggt förankrade i den svenska sparbankshistorien. En inkluderande bank med 7 miljoner privatkunder och 552 000 företags- och organisationskunder.