Gå till sidans huvudinnehåll

Victoria Brattström

Regissör och skådespelare

Victoria Brattström

Victoria Brattström är regissör och skådespelare. Hon är också verksam som lektor i scenisk gestaltning med inriktning musikdramatik på Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet.

På GöteborgsOperan har Victoria tidigare regisserat "Mitt livs berättelse" och som regissör står hon också bakom produktioner som "Järn" av Rona Munro på Göteborgs Stadsteater, "Bad Girls" av Joyce Carol Oates på Folkteatern och för SVT, klassikern "Medea" som cirkusteater på Kinnekulle Amfiteater och det nyskrivna musikteaterverket "Jag är Perfekt" på Pusterviksteatern i Göteborg. 2012 regisserade Victoria den kritikerrosade uppsättningen av musikalen "Next to Normal" på Wasa Teater i Finland och hösten 2016 Skandinavienpremiären av Stephen Sondheims musikal 2Passion" på Smålands Musik och Teater i Jönköping, samt våren 2017 på Norrlandsoperan. Som skådespelare har hon bl.a. synts som en av huvudkaraktärerna i SVT:s dramaserie "Poliser".

Victoria doktorerar med ett tvärdisciplinärt avhandlingsarbete i scenisk gestaltning, som genomförs i samverkan mellan Högskolan för scen och musik och Centrum för personcentrerad vård vid Göteborgs universitet.