Gå till sidans huvudinnehåll

GöteborgsOperan strävar efter att vara ett av Europas mest intressanta operahus. Verksamheten består av professionella och engagerade medarbetare, avancerad teknik och komplex organisation. Vårt arbetssätt är effektivt och projektorienterat för genomförande av opera, dans, musikal och konsert.

GöteborgsOperans Kostym, Mask och Påkläderi-avdelning består av maskörer, påklädare, skräddare, modist, skinn-läderskräddare, färgare-patinerare, tillskärare, koordinatorer, inköp och ledningsgrupp. Nu söker vi en erfaren och driven gruppchef Mask & Påkläderi som ska ansvara för denna grupp på GöteborgsOperan.

 

Om rollen

Som Gruppchef Mask och Påkläderi har du ett delegerat personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar och är strategiskt, operativt och administrativt ansvarig för mask och påkläderiet. Tillsammans med övriga chefer på KoMaPå (Kostym, Mask och Påkläderi-avdelningen) utgör ni det ledningsteam som kvalitetssäkrar förutsättningarna för verksamheten som helhet.

Du ansvarar för arbetet med utveckling av arbetsprocesser, förändringsarbete och ansvarar för miljö- och hållbarhetsarbetet inom grupperna. Du säkerställer att Mask och Påkläderiet, utöver lokala riktlinjer och policys, också efterlever de legala arbetsrättsliga krav och kollektivavtalsmässiga överenskommelser som gäller för arbetsplatsen.

Som Gruppchef ansvarar du även för arbetet med rutiner för säkerställande av en god arbetsmiljö. Du ansvarar för att leda och fördela arbetsuppgifter enligt uppdraget och har övergripande ansvar för schemaläggning enligt rådande avtal. Du leder ett serviceinriktat team och du är mån om att skapa goda relationer inom avdelningen samt GöteborgsOperans övriga avdelningar. Du initierar också facklig samverkan för information och hantering av löpande frågor. Denna roll rapporterar till avdelningschef KoMaPå och är medlem i avdelningens ledningsgrupp.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god erfarenhet av att arbeta som chef och ledare. Denna roll ställer höga krav på förmåga att organisera, planera, leda och delegera uppgifter samt att leda medarbetare i förändrings- och utvecklingsarbete. Du har god erfarenhet i schemaläggning på individ och gruppnivå för dag- och kvällsarbete. Du är van att arbeta med frågor som rör systematiskt arbetsmiljöarbete samt facklig samverkan och förhandling. Vidare har du god erfarenhet av personalrelaterade arbetsuppgifter såsom medarbetar- och lönesamtal, rekrytering, resurs- och bemanningsplanering med mera.

Dessa kvalifikationer är även viktiga för tjänsten:

  • Relevant högskole/universitets utbildning eller motsvarande erfarenhet
  • Goda kunskaper i schemaläggning på individ och gruppnivå för dag- och kvällsarbete
  • Goda kunskaper i det svenska och engelska språket både i tal och skrift
  • Goda IT-kunskaper och systemvana (MS Office och annan programvara som används i rollen)

Personliga egenskaper

Som person är du intresserad av såväl hantverk som scenkonst och människor. Du är en positiv och engagerad ledare som föregår med gott exempel. Du är lösningsorienterad och arbetar effektivt med givna resurser och har en god planeringsförmåga. Som person drivs du av att skapa goda relationer med fokus på samarbete och förstår vikten av god kommunikation. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning och tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 11 augusti. Tjänsten är placerad i Göteborg och arbetstiden är förlagd dagtid men kvälls- och helgarbete förekommer ett fåtal tillfällen per år.

Sista ansökningsdag 2024-08-11. Välkommen med din ansökan!

Ansök här

 

Kontakt

Sara Di Benedetto
Chef Kostym, Mask och Påkläderi
tfn 031-108 245