Gå till sidans huvudinnehåll

Du som är ung – eller känner någon som är det – och vill veta mer får gärna följa våra unga ambassadörer på Instagram, @ungagoteborgsoperan.

GöteborgsOperan är som en magisk värld, för alla åldrar. Vi tycker särskilt mycket om att få dela den med barn och unga. Här kan du läsa om allt du som är ung – eller känner någon som är det – kan uppleva hos oss den här säsongen.

Redan under Göteborgs Kulturkalas i augusti kan du delta i en Sing along för familjen på Stora scenen. Under skolloven kan du gå på föreställningarna Häxan Hillary går på Operan (premiär under höstlovet) och Ego (påsklovet), besöka Öppet hus (februarilovet) och allt annat som händer under Lov på Operan.

Årets juläventyr är den nya familjeföreställningen Fabrikens hemlighet som har vår ungdomskör som luciatåg i huvudrollen. Operasolister och GöteborgsOperans ungdomskör medverkar tillsammans med GöteborgsOperans Orkester. Det blir en härlig julstund för hela familjen med nya upptäckter och musik som sträcker sig från barocken till klassiska luciasånger och jullåtar.

Säsongen erbjuder två olika relaxed performance-föreställningar, en på hösten och en på våren.

I månaden maj blir det tre fantastiska föreställningar för barn och unga. Först ut, under GöteborgsOperans Dansfestival, är ett nytt dansverk för tonåringar av koreografen Mari Carrasco. Familjekonserten Sagans värld tar plats på Lilla scenen medan Tvåornas kör, med hundratals 8- och 9-åringar, kliver upp på Stora scenen.

Och under hela säsongen löper Roald Dahls Charlie och chokladfabriken. En fantasirik och fantastisk musikal som främst riktar sig till en vuxen publik men som också passar barnfamiljer med lite äldre barn (rekommenderas från 7 år).

Vi vill också tipsa dig om att det finns ännu mer att upptäcka på Skapas sidor – till exempel Dans med bebis, prova på-tillfällen, Operan i skolan och andra aktiviteter.

Välkommen till oss!