Gå till sidans huvudinnehåll

Ordinarie priser

Ordinarie biljettpriser står i sidhuvudet på varje föreställningssida som du hittar här. Om ett prisspann visas är det baserat de olika platser i vår salong, från balkongerna till parkett. För mindre scener och vissa föreställningar vid Stora scenen, har vi ibland ett fast pris till samtliga platser. Vi erbjuder också flera gratisevenemang per säsong.

Kontantfritt
Hela huset är kontantfritt. I operahuset kan du betala med de vanligaste kontokorten och GöteborgsOperans presentkort.

 

Rabatter

Ungdom

  • Till och med 20 år betalar du 50 % av ordinarie priserna.
  • Till och med 28 år betalar du 75 % av ordinarie priserna.

Begränsat antal platser.

Student

Studerande med Mecenatkort betalar 75 % av av ordinarie priserna för alla föreställningar.

Pensionär

Pensionärsrabatt gäller endast på ordinarie priser på utvalda föreställningar och kan ej kombineras med andra rabatter. Alla typer av pensionärer avses; ex. avgångs-, ålders- och sjukpensionär.

Se listan över de aktuella föreställningarna där pensionärsrabatt gäller

Rullstolsburen

Rullstolsburen och ledsagare betalar 50 % av biljettpriset. Särskilda platser för rullstolsburna finns på parkett, bänkrad 22. Dessa platser bokas via biljetter@opera.se, 031-13 13 00 eller direkt i vår biljettkassa.

Ledsagare

Säg till vid bokningstillfället om du har behov av ledsagare. Vi ger 50 % rabatt till både personen med funktionsnedsättning och en ledsagare. Biljetter bokas via vår biljettkassa.

Skolor

Ta med din skolklass till GöteborgsOperan och få uppleva scenkonst i det stora formatet tillsammans med dina elever. Samtal om det ni ska uppleva och har upplevt kan integreras i det dagliga skolarbetet. Observera att antalet platser är begränsat, så först till kvarn.

Läs mer om skolpriser och aktuella skolföreställningar här