Gå till sidans huvudinnehåll
Konsert

Avanti!

Sång och musik ur Puccinis älskade operor, dirigerad av framtidens löften.

 • Längd

  Ca. 1 timme och 25 min. Ingen paus

 • Spelas

  11 juni 2023

 • Scen

  Stora scenen

 • Genre

  Konsert

 • Pris

  325–350 kr

 • Tillgänglighet

Köp biljetter

Festlig säsongsavslutning med Puccinis älskade arior, duetter, körer och orkestermusik ur La bohème, Tosca, Turandot och Manon Lescaut.

En lång rad solister medverkar tillsammans med GöteborgsOperans Kör och GöteborgsOperans Orkester. Konserten dirigeras av framtidens löften – Jonas Bürgin, Kai Johannes Polzhofer och Elisar Riddelin – och tar oss in i sommaren med själen fylld av Puccinis upplyftande operamusik.

Avanti! är den magnifika, publika finalen på en unik master class* för unga dirigenter. Dagarna före konserten har de tre utvalda dirigenter som kommer att leda konserten undervisats på Stora scenen av maestro Antonello Allemandi, en av Italiens främsta dirigenter.

Konserten Avanti! och projektet med master class är ett led i GöteborgsOperans arbete med att främja en ny generation dirigenter.

Avanti! genomförs tack vare stöd från Palmerska stiftelsen.

Dirigent

Jonas Bürgin

Dirigent

Kai Johannes Polzhofer

Dirigent

Elisar Riddelin

Tenor

Ángel Macías

Öppen undervisning – se hur en dirigent arbetar!

8 & 9 juni kl. 11.00–14.30

OBS: Undervisningen tar lunchpaus mellan kl. 12.30 och 13.15.

Boka biljett här

Konserten Avanti! är den magnifika finalen på en unik master class för unga dirigenter ledd av Antonello Allemandi, en av Italiens främsta dirigenter. Jonas Bürgin, Kai Johannes Polzhofer och Elisar Riddelin – tre dirigenter från högskoleutbildningarna i Stockholm, Oslo och Köpenhamn – är noga utvalda för att få tillbringa några intensiva dagar med maestro Allemandi på GöteborgsOperan.

Solister, kör och orkester medverkar i undervisningsarbetet.

Denna exklusiva undervisning är öppen att följa för allmänheten – ett spännande tillfälle att få en unik inblick i hur en dirigent arbetar. Du är välkommen att komma och gå som du vill; observera att (kostnadsfri) biljett krävs.