Gå till sidans huvudinnehåll
Konsert

Grandi voci

Romanskonserter med storslagna röster.

Köp biljetter

Till GöteborgsOperans stora scen välkomnar vi några av de allra främsta sångarna i en serie vi kallar ’Grandi voci’ (italienska för ’storslagna röster’). Med sångare och pianist framför scenens järnridå, som reflekterar ljudet perfekt, blir akustiken både fullödig och intim.

Aldrig får vi möta en sångare så i helfigur som under en romanskonsert. Aldrig får vi dem så i närbild heller. I varje sång ska en hel värld fångas eller ett livsöde skildras. Spännvidden i stämningslägen med sånger från olika epoker, stilar och länder är oändlig. Då sångaren själv väljer sin repertoar tillsammans med sin pianist, blir porträtten och det som förmedlas till publiken till något högst personligt. Bara att uppleva samspelet mellan en sångare och en skicklig pianist brukar vara värt hela konserten.

Romanskonsert med Camilla Tilling

Vänskap: En hyllning till Jenny Lind, med pianist Paul Rivinius

Med sin “förföriska ton och osvikliga musikalitet” (Gramophone, 2020) har den svenska sopranen Camilla Tilling varit en lysande stjärna på världens ledande opera- och konsertscener i 25 år. Här får vi höra henne med pianisten Paul Rivinius i en hyllning till Jenny Lind, Sveriges kanske största stjärna någonsin.

I denna konsert hyllar Camilla Tilling ”den svenska näktergalen”, den enastående operasångerskan Jenny Lind vars internationella stjärnstatus nådde svindlande höjder på 1800-talet. Jenny Linds vänskap med Schumann och Mendelssohn berörs också i programmet.

Camilla Tilling – som tilldelades Jenny Lind-stipendiet som 24-åring – debuterade tidigt på GöteborgsOperan i rollen som Olympia i Offenbachs Hoffmanns äventyr. Sedan dess har hon befunnit sig på toppen och framträtt på världens främsta opera- och konsertscener.

Camilla Tilling och pianisten Paul Rivinius har spelat in två cd med romanser. Solodebutalbumet Rote Rosen (2009) fick The Sunday Times att utse henne till en enastående tolkare av Strauss sånger. Om Bei dir allein! med sånger av Schubert skrev International record review om Camilla Tillings ”förtrollande sopranröst och överväldigande musikalisk intelligens”

Våren 2022 gjorde Camilla Tilling en bejublad Syster Angelica (Puccini) på Kungliga Operan.

Medverkande

Sopran Camilla Tilling
Piano Paul Rivinius

 

Mat och dryck (16 okt)

Restaurang

Restaurangen serverar Operabarens meny kl. 11.30–13.00 samt i pausen.

Café

Caféet öppnar kl. 11.45 och har även öppet i pausen.

Operabar

Operabaren är stängd denna dag.

Profilbild till konserten Grandi voci 11 feb 2023 med Lawrence Brownlee

Lawrence Brownlee

11 februari

Kalender

Inga träffar