Gå till sidans huvudinnehåll
Profilbild till konserten Grandi voci 11 feb 2023 med Lawrence Brownlee
Konsert

Grandi voci

Romanskonserter med storslagna röster.

Köp biljetter

Till GöteborgsOperans stora scen välkomnar vi några av de allra främsta sångarna i en serie vi kallar ’Grandi voci’ (italienska för ’storslagna röster’). Med sångare och pianist framför scenens järnridå, som reflekterar ljudet perfekt, blir akustiken både fullödig och intim.

Aldrig får vi möta en sångare så i helfigur som under en romanskonsert. Aldrig får vi dem så i närbild heller. I varje sång ska en hel värld fångas eller ett livsöde skildras. Spännvidden i stämningslägen med sånger från olika epoker, stilar och länder är oändlig. Då sångaren själv väljer sin repertoar tillsammans med sin pianist, blir porträtten och det som förmedlas till publiken till något högst personligt. Bara att uppleva samspelet mellan en sångare och en skicklig pianist brukar vara värt hela konserten.

Romanskonsert med Lawrence Brownlee

En hyllning till Pavarotti, med pianist Henning Ruhe

Den amerikanske tenoren Lawrence Brownlee trollbinder publik och kritiker världen över. Han är “en av världens främsta bel canto-stjärnor” (The Guardian) och “en av de mest efterfrågade operasångarna i världen” (NPR). Nu kommer han till Göteborg för en konsert där han hyllar Luciano Pavarotti.

Lawrence Brownlees mångsidiga röst äger ”stor skönhet och starkt uttryck” (NPR Music), oavsett om han sjunger Rossini, Donizetti eller samtida musik. Med sitt till synes obesvärade höga C och höga Dess och sin ständigt ökade närvaro inom opera, romanssånger och konserter med mer samtida musik, har Lawrence Brownlee befäst sin plats som en av den klassiska musikens allra främsta.

Hans signaturroller är Rossinis Greve Almaviva (Barberaren i Sevilla) och Don Ramiro (Askungen) och säsongen 2022/2023 återvänder han till Metropolitan i New York som Tamino i Mozarts Trollflöjten. Han är en återkommande gäst på världens främsta opera- och konsertscener (bl.a. Metropolitan, La Scala, Covent Garden, Bayerische och Wiener Staatsoper, Carnegie Hall, Wigmore Hall och The Kennedy Center).

Som konsertpianist har Henning Ruhe vunnit många internationella tävlingar och gett solo- och kammarkonserter på framstående scener i Europa, Nordamerika och Asien. Sedan 2019 är han konstnärlig chef för GöteborgsOperan Opera/drama.

"Med sin ljuva ton, precisa tonhöjd och poetiska frasering fick Brownlee det välbekanta att låta fängslande fräscht och förvisade, för ett ögonblick, Carusos och Pavarottis andar." (The New Yorker).

Medverkande

Tenor Lawrence Brownlee
Piano Henning Ruhe

Mat och dryck (11 feb)

Restaurang

Restaurangen serverar Operabarens meny från kl. 14.30.

Café

Caféet öppnar kl. 11.45 och har även öppet i pausen.

Operabar

Operabaren är stängd denna dag.

Profilbild till konserten Grandi voci 14 maj 2023 med Maria Bengtsson

Maria Bengtsson

14 maj

Kalender

Inga träffar