Gå till sidans huvudinnehåll
Fyra körsångare står framför en fond som visar ett målat renässanskyrktak. De bär gyllene diadem och tunikor i romersk stil.
Konsert

Beethovens oratorium

Johannes Brahms (1833–1897) Schicksalslied. Ludwig van Beethoven (1770–1827) Kristus på Olivberget.

Körmässa i Frihamnskyrkan.

 • Längd

  Ca 1 timme, 15 minuter. Ingen paus.

 • Spelas

  23 mars 2024

 • Scen

  Frihamnskyrkan

 • Genre

  Konsert

 • Språk

  Tyska

 • Pris

  175–350 kr

 • Tillgänglighet

Operasolister, operakör och hela GöteborgsOperans Orkester gästar nya Frihamnskyrkan för att inleda stilla veckan med Beethovens enda och sällan framförda oratorium, Kristus på Olivberget.

I Kristus på Olivberget möter vi en ung och känslig Jesus som med tenorstämma övervinner sina rädslor under en omvälvande stund i Getsemane efter den sista måltiden. Böner, änglatröst, lojal vänskap, insikten om uppdraget att frälsa människan, det slutliga tillfångatagandet och änglarnas halleluja – allt skildras ömsint och med kraftfull dramatik. Känsloregistret speglar kanske Beethovens egen förtvivlan och sköra hopp – hans hörsel var vid denna tid (1803) kraftigt försämrad.

Konserten inleds med Brahms skimrande Schicksalslied. Denna kvartslånga, tonsatta dikt är en ödessång, skriven för kör och orkester, som svävar från de sorglösa gudarnas värld ner till de dödligas vedermödor.

Dirigent är Andreas Spering, internationellt erkänd Beethoven-specialist.

Lämna väskan hemma.

I Frihamnskyrkan råder väskförbud. Det går bra att ha med sig en mindre handväska – maxstorlek 20 x 30 cm. Undantag görs endast för personer som måste ha med en väska avsedd för medicinsk utrustning eller medicin samt barns skötväska. Dessa väskor kontrolleras vid inpassering. Observera att Frihamnskyrkan inte erbjuder förvaring av större väskor.

Hitta till Frihamnskyrkan

Adress: Frihamnen 14

Kollektivtrafik: Buss 16 till hållplats Frihamnsporten eller spårvagn 5, 6 och 10 till hållplats Frihamnen.

Garderob

Frihamnskyrkan har både obemannad (gratis) och bemannad garderob. Den bemannade garderoben kostar 40 kr på plats och 25 kr om du bokar i förväg. Klicka här för att förboka garderob på nortic.se. Ytterkläder får ej tas med in i konsertsalen.

Café

Frihamnskyrkans café är öppet kl. 13.30–18.00. (Det går inte att förboka eller boka plats.)