Gå till sidans huvudinnehåll
Konsert

Grandi voci

Romanskonserter med storslagna röster.

 • Längd

  Varierar per konsert.

 • Antal föreställningar

  4

 • Scen

  Stora scenen

 • Genre

  Konsert

 • Pris

  420–450 kr

 • Tillgänglighet

Köp biljetter

Upplev några av de allra främsta sångarna i konsertserien Grandi voci (italienska för ”storslagna röster”). Med sångare och pianist framför Stora scenens järnridå, som reflekterar ljudet perfekt, blir akustiken både fullödig och intim.

Aldrig får vi möta en sångare så i helfigur som under en romanskonsert. Aldrig får vi dem så i närbild heller. I varje sång ska en värld fångas eller ett livsöde skildras. Sånger från olika epoker, länder och i olika stilar skapar en oändlig spännvidd av stämningslägen. När sångaren själv tillsammans med pianist väljer repertoar blir porträtten och det som förmedlas något högst personligt. Bara att uppleva samspelet mellan en sångare och en skicklig pianist brukar vara värt hela konserten.

Romanskonsert med Johanna Wallroth

Schubert och barndomsminnen, med pianist Malcolm Martineau

I denna romanskonsert får vi njuta av sånger av tonsättare som Franz Schubert, Claude Debussy, Charles Ives, Agathe Bakker Grøndahl, Richard Strauss och Gustav Mahler. Schuberts romanser fyller den första akten, medan andra akten består av sånger med vacker koppling till barndom och barndomsminnen.

Den svenska sopranen Johanna Wallroth kastades in i strålkastarljuset när hon vann första pris i ansedda Mirjam Helin international singing competition 2019 och två år senare mottog Birgit Nilsson-stipendiet. Sedan dess har hon sjungit på opera- och konsertscener såväl i Sverige som utomlands och varit knuten till Wiener Staatsoper. Hon är utsedd till ”Klassiska artisten i P2” 2022–2024 och i juni i år representerar hon Sverige i den prestigefulla tävlingen BBC Singer of the World.

I denna Grandi voci framträder Johanna Wallroth tillsammans med pianisten Malcolm Martineau, internationellt erkänd som en av världens ledande ackompanjatörer.

Medverkande

SOPRAN Johanna Wallroth
PIANO Malcolm Martineau

Michael Weinius

10 oktober 2023

Kalender

Inga träffar