Gå till sidans huvudinnehåll
Opera

Mytomania

Opera i två akter av Paula af Malmborg Ward (f. 1962) och Kerstin Perski.

Ny thrilleropera om en skrupelfri stjärnkirurg.

 • Längd

  Ca 2 tim, 15 min inkl. 1 paus

 • Scen

  GöteborgsOperan, Stora scenen

 • Genre

  Opera

 • Språk

  Svenska. Textas på svenska och engelska.

 • Pris

  150–675 kr

 • Tillgänglighet

Köp biljetter

Alla kan vi bli förförda av en lögn som får världen att slå ut i färg. När någon blåser i visselpipan för att väcka oss ur drömmarna vill vi helst inte lyssna. Vem vågar avslöja en lögnare som alla vill tro på?

Kirurgen Francis har nått stjärnstatus med sin banbrytande forskning. Privat går han i parterapi med sin fru samtidigt som han har en kärleksaffär med terapeuten. Men Francis liv är ett luftslott. Hans forskning är en bluff. Patienter dör.

Tenoren Joachim Bäckström gör rollen som den manipulative Francis, och hans hustru Rita sjungs av mezzosopranen Ann-Kristin Jones. Sopranen Kerstin Avemo gör rollen som terapeuten Nelly, dramats egentliga huvudperson. Nelly slits mellan sanning och lögn i sin kamp att få alla att förstå att den upphöjde kirurgen är en mytoman.

Mytomania är en ny opera av Göteborgstonsättaren Paula af Malmborg Ward och librettisten Kerstin Perski, där musiken följer dramat in i varje skrymsle. Regissören Clara Svärd och det konstnärliga teamet tar fasta på dramats thrillerartade handling. Dirigent är Andreas Hanson som dirigerat flera urpremiärer, bland annat af Malmborg Wards Triumf och tragedi på Kungliga Operan.

Kalender

Inga träffar

Nyfiken på Mytomania?

Samtal om Mytomania

Torsdag 28 september 2023, Lilla scenen

Någon vecka före varje operapremiär bjuder vi in till ett samtal på Lilla scenen. Här berättar till exempel regissör, dirigent, medverkande och någon extern gäst om uppsättningen och verket. Moderator för operasamtalen är GöteborgsOperans dramaturg Göran Gademan. En del samtal förs på engelska.

Fri entré med biljett. Biljettinformation och medverkande i samtalet publiceras här när premiärdatumet närmar sig.

Nyfiken på Mytomania?

Samtal
Introduktioner