Gå till sidans huvudinnehåll
Dans

Vaults of heaven

Emma Portner och Yoann Bourgeois

Danskväll med stjärnornas koreografer.

 • Längd

  Ca 2 timmar, inkl. paus (35 min)

 • Spelas

  12 apr. — 07 maj 2024

 • Scen

  Stora scenen

 • Genre

  Dans

 • Pris

  360–425 kr

 • Tillgänglighet

De har koreograferat för världens stora popstjärnor, varumärken och arenor. Nu skapar de varsitt nytt dansverk i Göteborg: en helkväll med hög energi, akrobatik och små mirakel.

”Tar andan ur publiken” (GP)
”Himlastormande känslor” (SvD)
”Snyggt, roligt och kraftfullt.” (Aftonbladet)
”Utvecklar dansens formmässiga möjligheter” (DN)
”Fysiskt spektakulärt.” (Expressen)
”Publiken ylar ut sin glädje” (Borås Tidning)
”Explosiva energier i nyskapade dansverk.” (alba) 

Vårens dubbla världspremiär med GöteborgsOperans Danskompani involverar två populärkulturella fenomen: koreograferna Yoann Bourgeois och Emma Portner. De arbetar med artister som Pink och Harry Styles, framträder på unika arenor som Louvren och Guggenheimmuseet och anlitas av världens absolut ledande varumärken. Med varsitt nytt verk i Vaults of heaven förenas de kring naturkrafter och flödande kämpaglöd.

Forever, maybe av Emma Portner

Kanadensiskan Emma Portner är en sensation. På bara några år har hon gjort raketkarriär med koreografi för Netflix, Guggenheim-museet, popstjärnor och danskompanier som norska Nationalbaletten. I en ”stjärnparad” på Dansens hus med ikonerna Mats Ek och Jirí Kylián var det Portners verk som hyllades mest. Hennes stil är ett synkroniserat flöde av rörelser som har förmåga att beröra på djupet. För GöteborgsOperans Danskompani vill Emma Portner skapa ett verk fullt av paradoxer, ironier, metaforer och små mirakel.

Bilder från Forever, maybe

En dansare sitter leende med armarna utsträckta för att hejda flera dansare som trycker lampor, stolar och annat mot henne.

I bild:  Viola Esmeralda Grappiolo, Valērija Kuzmiča, Ivo Mateus, Hiroki Ichinose, Mei Chen, GöteborgsOperans Danskompani|Foto:  Lennart Sjöberg

Forever, maybe – trailer

Yoann Bourgeois

We loved each other so much

Nyfiken på Vaults of heaven?

Nyfiken på Vaults of heaven?

Digital introduktion
Introduktion
Föreställningsprogram