Gå till sidans huvudinnehåll
Dans

Vaults of heaven

Emma Portner och Yoann Bourgeois

Danskväll med stjärnornas koreografer.

 • Längd

  Meddelas senare

 • Scen

  Stora scenen

 • Genre

  Dans

 • Pris

  360–425 kr

 • Tillgänglighet

Köp biljetter

De har koreograferat för världens stora popstjärnor, varumärken och arenor. Nu skapar de varsitt nytt dansverk i Göteborg: en helkväll med hög energi, akrobatik och små mirakel.

Vårens dubbla världspremiär med GöteborgsOperans Danskompani involverar två populärkulturella fenomen: koreograferna Yoann Bourgeois och Emma Portner. De arbetar med artister som Pink och Harry Styles, framträder på unika arenor som Louvren och Guggenheimmuseet och anlitas av världens absolut ledande varumärken. Med varsitt nytt verk i Vaults of heaven förenas de kring naturkrafter och flödande kämpaglöd.

We loved each other so much av Yoann Bourgeois

Koreografen och akrobaten Yoann Bourgeois fascineras av fysik, naturkrafter och upplevelsen av svindel, vilken han anser återspeglar civilisationens omvälvningar. Ofta använder han sig av nyuppfunna fysiska anordningar för att skapa sin fängslande danspoesi. På GöteborgsOperans scener har han tidigare gjort succé med sina djärva och poetiska skapelser Hurricane, Fugue/Trampoline och Our music.

I Hurricane använde Bourgeois ett snurrande golv för att förstärka krafter som gravitation och centrifugalkraft. I nya verket We loved each other so much står luftrummet i centrum.

I detta virtuosa, energifyllda och intensiva dansverk utforskar Yoann Bourgeois den inre glöd som är avgörande i att driva vår rörelse framåt.

Emma Portner

Forever, maybe

Nyfiken på Vaults of heaven?

Introduktion

Före alla dansföreställningar (utom premiärer och gästspel) har du som ska se föreställningen möjlighet att gå på en introduktion på Lilla scenen. Introduktionerna ger dig en inblick i dansverket och koreografens process, börjar 1 timme före föreställningen och håller på cirka 20 minuter. Begränsat antal platser. Introduktioner hålls på svenska.

Läs mer om våra introduktioner, öppna repetitioner och eftersnack

Nyfiken på Vaults of heaven?

Introduktion
Föreställningsprogram

Kalender

Inga träffar

Du får gärna fota och filma vid applådtacket. Däremot är det inte tillåtet att fota, filma eller ta upp ljud i salongen under föreställningen.