Gå till sidans huvudinnehåll
Konsert

Grandi voci: Julia Sporsén

Faurés ‘La bonne chanson’ samt arior och musik av Sibelius och Rachmaninov. Pianist Henning Ruhe.

 • Längd

  Meddelas senare

 • Scen

  Stora scenen

 • Genre

  Konsert

 • Pris

  365–395 kr

 • Tillgänglighet

Köp abonnemang

I konsertserien Grandi voci (”storslagna röster” på italienska) får du uppleva några av våra allra främsta sångare och pianister i en fullödig och intim atmosfär.

En romanskonsert är ett fantastiskt sätt att komma nära musiken och dess utövare. Sångaren väljer sitt program i samspel med sin pianist. Urvalet återspeglar deras styrkor och det som förmedlas blir till något personligt. I varje sång ska en värld fångas eller ett livsöde skildras. Sånger från olika epoker, länder och i olika stilar skapar en oändlig spännvidd av stämningslägen. Säsongen 2024/2025 kan du uppleva fyra storslagna röster, i varsin konsert.

Biljettsläpp 26 september 2024, kl. 10.00.

Julia Sporsén & Henning Ruhe

Gabriel Faurés sångcykel La bonne chanson med text av Paul Verlaine samt arior och musik av Jean Sibelius och Sergej Rachmaninov.

Supersopran, sensationell, sagolik och ett självklart kraftcentrum. Julia Sporsén är en av Sveriges mest hyllade sopraner just nu. Hennes teknik och guldskimrande röst lovordas i en bred repertoar som rymmer såväl Bellini som Verdi och nyskrivet.

Julia Sporsén är född och uppvuxen i Göteborg. Debuten här i hemstaden skedde med Kumudha i John Adams A flowering tree, 2015. Bland hennes andra roller på GöteborgsOperan märks Ingeborg i Fritiofs saga, Micaëla i Carmen och Elsalill i Herr Arnes penningar.

2023 sjöng Julia Sporsén under Nobelprisceremonien och fick Svenska Dagbladets operapris för sin gestaltning av titelrollen i Bellinis Norma på Folkoperan. ”I det konstnärliga uttryckets tjänst prövar hon alla gränser med vacker sensibilitet och total vokal behärskning”, skrev juryn i sin motivering.

Säsongen 2024/2025 är Julia Sporsén knuten till GöteborgsOperan med roller som Desdemona i Otello, titelrollen i Jolanta och orkesterkonserten In memoriam med Strauss Vier letzte Lieder.

Julia Sporsén ackompanjeras av Henning Ruhe, GöteborgsOperans konstnärlige chef för Opera/drama, som för denna konsert lämnar sitt kontor till förmån för Stora scenen. I konserten visar han sitt artisteri som konsertpianist, vilket han tidigare gjort som vinnare av många internationella tävlingar samt i solo- och kammarkonserter på framstående scener i Europa, Nordamerika och Asien.

 

Medverkande

Julia Sporsén, sopran
Henning Ruhe, pianist

Kalender

Inga träffar