Gå till sidans huvudinnehåll

Carina Söderman

Musikalartist

Carina Söderman är musikalartist och har studerat drama på Göteborgs universitet, gått Kulturamas musikallinje i Stockholm och utbildat sig till skådespelare på Teaterhögskolan i Malmö.

Sedan 1986 har Carina Söderman turnerat med Riksteatern med bl.a. Stoppa Världen – Jag vill stiga av, Tolvskillingsoperan, Spelman på taket och Zorba. Hon har också medverkat i Les miserables på Cirkus samt spelat rollen som Ulrika i Västergöhl i Kristina Från Duvemåla på Malmö Opera, GöteborgsOperan och Cirkus.

På GöteborgsOperan har Carina Söderman också gjort rollen som Fågelfrun i Mary Poppins, Madame Renaud i La Cage aux Folles, Patricia Fodor i Crazy for you och Scrooge i En Julsaga samt medverkat i Ringaren i Notre Dame och Jul-trad-i-trion.

På Östgötateatern har Carina Söderman gjort Europapremiär i rollen som Alice i Familjen Addams samt Abbedissan i The sound of music. På Säffleoperan gjorde hon rollen som Miss Hannigan i Annie.

Vidare har Carina Söderman medverkat i uppsättningar på bl.a. Borås Stadsteater, Skillinge Teater, gästspelat på Stockholms Stadsteater, Folkteatern i Göteborg, Helsingborgs Stadsteater, Göteborgs Stadsteater och Smålands musik och teater i roller som Lena i Lena och Percy Präriehund av Jonas Gardell och Claire i Jungfruleken av Jean Genet. Hon har också turnerat med 123 SCHTUNK som clownen Sonja i deras version av Tjechovs Onkel Vanja.

På tv har Carina Söderman setts i bl.a. Poliser, Svaleskär och Olycksfågeln. På bio har hon synts i rollen som Rakel i filmen Cockpit och i den animerade filmen Märta Proppmätt ger hon röst åt guldfisken i titelrollen.