Gå till sidans huvudinnehåll

Craig Colclough

Basbaryton

Craig Colclough, basbaryton, studerade först till cellist och gick sedemera på University of Redlands i Kalifornien. Före studier på Wolf Trap Opera och Florida Grand Opera, uppträdde han i flera roller på Los Angeles Opera – som tilldelade honom Eva and Marc Stern Artist Award, ett pris som hyllar artister med starka band till L.A. Opera.

Höjdpunkter från säsongen 2023/2024 är, förutom titelrollen och rolldebuten i Den flygande holländaren, även en återkomst till L.A. Opera som Leporello i Don Giovanni samt debut på Concertgebouw i Amsterdam i rollen som Alberich i Siegfried.

Säsong 2022/2023 sjöng han titelrollen i Figaros bröllop i L.A. Operas nya uppsättning regisserad av filmskaparen James Gray. Colclough återvände även till Atlanta Opera för rolldebuten som Sharpless i Madame Butterfly. Han återvände även till The Metropolitan Opera i rollen som Monterone.

Sommaren-23 återvänder han till Tiroler Festspiele Erl för att fortsätta rollen som Alberich i deras uppsättningar av Siegfried och Ragnarök.

Andra engagemang är rolldebuten som Alberich i Rhenguldet på Tiroler Festspiele Erl, debuten på Lyric Opera of Chicago och titelrollen i Verdis Macbeth, debuten på Bayerische Staatsoper som Macbeth, Telramund i Lohengrin på Royal Opera House, Covent Garden, Scarpia i Tosca på Canadian Opera Company, Fra Melitone i La forza del Destino på Oper Frankfurt samt framträdanden med Belgiens Opera Vlaanderen som Telramund, Kurwenal, Macbeth och titelrollen i Verdis Falstaff.