Gå till sidans huvudinnehåll

Craig Colclough

Basbaryton

Basbarytonen Craig Colcloughs säsong 2022-2023 innehåller en framträdande återkomst till Los Angeles Opera, då han sjunger titelrollen i Figaros bröllop i husets nya produktion, regisserad av filmskaparen James Gray. Colclough återvände till Atlanta Opera för att göra sin rolldebut som Sharpless i Puccinis Madame Butterfly, och sin hyllade Monterone för ytterligare framträdanden på The Metropolitan Opera.

Sommaren-23 återvänder han till Tiroler Festspiele Erl för att fortsätta rollen som Alberich i deras uppsättningar av Siegfried och Ragnarök. Kommande säsonger inkluderar föreställningar med Grand Théâtre de Genève, som Kurwenal i Tristan och Isolde, och en återkomst till Los Angeles Opera för Leporello i Don Giovanni.

Andra engagemang är rolldebuten som Alberich i Rhengulddet med Tiroler Festspiele Erl, debuten på Lyric Opera of Chicago, och titelrollen i Verdis Macbeth, debuten på Bayerische Staatsoper som Macbeth, Telramund i Lohengrin på Royal Opera House, Covent Garden, Scarpia i Tosca på Canadian Opera Company, Fra Melitone i La forza del Destino på Oper Frankfurt; och framträdanden med Belgiens Opera Vlaanderen som Telramund, Kurwenal, Macbeth och titelrollen i Verdis Falstaff.