Gå till sidans huvudinnehåll

Joakim Brink

Ljusdesigner/Belysningsmästare

En svartvit bystporträttfoto av en man som sitter framför en ljus fond. Han tittar in i objektivet mot betraktaren. En svartvit bystporträttfoto av en man som sitter framför en ljus bakgrundsfond. Han tittar in i objektivet mot betraktaren.

Ljusdesignern och belysningsmästaren Joakim Brink har ljussatt en rad uppsättningar på GöteborgsOperan, bl.a Don Pasquale, Hammer, Rigoletto, Herr Arnes penningar, Trollflöjten, Continium, Here not here, Jenufa, Peter Grimes, Resan till Reims, Tannhäuse, My Fair Lady, Hair, Skid, Carmencita Rockefeller och Return to the forbidden planet. För vår regionala turnéverksamhet har han gjort ljusdesign till Rigoletto, Boye & Hörberg, Shanghai, Fame, Stoppa Världen! - Jag vill kliva av, The Rocky Horror Show, Kung Baklänges, Erik & Eva, Grymt! och Lite Lennart.

Joakim Brink har även arbetat på Det Kongelige Teater i Köpenhamn, Riksteatern i Oslo samt på turnéer världen över. För Panta Rei Dansteater i Oslo har han ljussatt Lullaby och Granabo.

I Sverige har han ljussatt en mängd uppsättningar, som Broarna i Madison County på Maximteatern, Lola Blau på Stockholms stadsteater, Simon och ekarna på Folkteatern i Göteborg, Gösta Berlings saga, Hemsöborna och Little shop of Horrors på Göteborgs stadsteater, Flickan med svavelstickorna på Backateatern, Måsen, Gökboet, Lodjurets timme och Trettondagsafton på Borås stadsteater, Sugar och My Fair Lady på Wasa Teater i Finland, Flickan, mamman och soporna, Måsen och Pelikanen på Dalateatern, Stackars Birger, Ett drömspel, Comedy Queen och Allt om Kerstin på Örebro länsteater, Salaligan, Taube today och Bellman 2.0 på Västmanlandsteatern samt föreställningar på Balettakademien, Konserthuset och Växjö Länsteater.