Gå till sidans huvudinnehåll

Leif Eriksson

Filmare

Leif Erikson

Leif Eriksson arbetar sedan trettio år tillbaka som frilansande filmare, videodesigner, filmklippare och ljuddesigner. Leif är verksam i Göteborg och har verkat inom ett brett spektra av produktioner, från långfilmsproduktioner, dokumentärer och TV-serier till konstvideo och dansfilm. Han har genom åren även arbetat internationellt i bl.a Indien, Senegal och Tanzania.

Som filmklippare har Leif varit med och vunnit ett tiotal internationella filmpriser, bl.a för kortfilmen ”Faces of time” i regi av Elefteria Karogitsa år 2000.

För Göteborgsoperan har Leif genomfört videodesignen till Richard Strauss ”Elektra” år 2017 samt haft uppdrag som filmfotograf på operan, bl.a för filmatiseringen av Wagners ”Ringen” 2018–2021. Han skapade även videodesignen till den romska föreställningen ”En oförglömlig historia” år 2018–19 som gick upp i Göteborg, Stockholm och Malmö. Leif har också tidigare samarbetat med flera inom teamet i "Kärlek skonar ingen”, såsom scenografen Karin Dahlström, ljussättaren Anna Wemmert och musikern Simon Ljungman.