Gå till sidans huvudinnehåll

Lucy Osborne

Scenograf och kostymdesigner

Lucy Osborne är en Londonbaserad scenograf och kostymdesigner vars arbete ofta ses i stora teaterhus i London som Donmar Warehouse och National Theatre, i New York på The Armory och Public Theatre och över hela Storbritannien på Theatr Clwyd, Sheffield Theatres och Manchester International Festival.

Hennes arbete sträcker sig över olika discipliner, med fokus på nya verk, installationsdesign och teaterarkitektur.

Värt att nämna är bl.a. de brittiska premiärerna av de prisbelönta nya musikalerna The Assassination of Katie Hopkins på Theatr Clwyd och A Pacifists Guide to The War on Cancer på National Theatre och Complicité samt på turné i Storbritannien och Australien.

Andra produktioner är Afterplay på Coronet Theatre, Guds tärning på Soho-teatern, Rika barn på Traverse turné i Storbritannien, Rutherford and Son och Gökboet på Sheffield Crucible, Les misérables på Wermland Opera, Onkel Vanya på Theatr Clwyd och Sheffield Theatre, Integritet på Donmar Warehouse och Public Theatre, New York samt Coriolanus på Donmar Warehouse och NT Live.

Lucy Osborne är co-designer på Roundabout, en icke-vinstdrivande teater, unik i sitt slag, och vinnare av The Stage Awards "Årets teaterbyggnad". Inom ramarna för sitt eget kompani three sixty skapar Lucy pop-up-framträdanden och tillfälliga installationer.

Lucy Osborne är en medarbetare på Royal Society of Arts och ingick i redaktionen för International Theatre Engineering and Architecture Conference 2019.

Hon valdes till en av en handfull designers som fick representera Storbritannien på Prag Quadrennial of Theatre Design 2019, då med sin design för The Assassination of Katie Hopkins.

Foto: Helen Murray