Gå till sidans huvudinnehåll

Mattias Carlsson

Regissör

Mattias Carlsson, regissör och koreograf, har en utbildning från Balettakademiens musikalteaterlinje i Göteborg. Han har även medverkat på scenen i en mängd produktioner genom åren, bl.a. i musikalerna Cyrano och My fair Lady på Oscarsteatern, 42nd Street på Slagthuset och Girls night out på Palladium och Jekyll & Hyde och Oväder på Östgöta teater. I de sistnämnda stod han även för koreografin. 

De senaste åren har han bl.a. regisserat uppsättningar som norska Moulin rouge, Optimist, Flashdance, West side story och Sister Act på Chateau Neuf i Oslo. Sedan tio år tillbaka driver han eventbolaget Starworks som har sin egen teater i Oslo, Christiania Teater. Där har Mattias Carlsson bl.a. regisserat Hilde Louise Asbjørnsens Stardust, tillsammans med Teodor Janson. 

På GöteborgsOperan har han tidigare regisserat musikalen Crazy for you samt koreograferat Disneys Mary Poppins. 

Vidare har Mattias Carlsson regisserat och/eller koreograferat uppsättningar som Sound of music och La cage aux folles på Östgöta teater, Allsång på Skansen, Eurovision Song Contest, Melodi Grand Prix, Melodifestivalen, Idrottsgalan och NRK Artistgala. Han står också bakom en flashmob som framfördes under Eurovision Song Contest i Oslo 2010. 

Mattias Carlsson har även koreograferat Cabaret, Trollkarlen från Oz, Guys and Dolls, Spelman på taket och Röda nejlikan på Östgöta teater. Han står också för regi och koreografi till Chicago och Familjen Addams (Europapremiär) på samma teater.