Gå till sidans huvudinnehåll

Ólafur Sigurdarson

Baryton

En svartvit bystporträttfoto av en man som sitter framför en svart fond. Han tittar in i objektivet mot betraktaren.

Ólafur Sigurdarson är en isländsk baryton som vi har sett på GöteborgsOperan som Alberich i Rhenguldet, Siegfried och Ragnarök

Andra senare framträdanden är Bitterolf på Bayreuthfestivalen, Telramund i Lohengrin på Grand Theatre Liceu i Barcelona, titelrollen i Macbeth på Nationalteatern i Prag och Miller i Luisa Miller på English National Opera för att nämna några.

Han har också debuterat på Wexford Festival som Sancho i Don Quijote, återvänt till Prags nationalteater i rollen Telramund i Lohengrin och sjungit titelrollerna i Wozzeck och Den flygande holländaren på Finlands nationalopera. Han sågs också som Falstaff i Falstaff på Opera Omaha och Opera Colorado samt i titelrollen i Rigoletto på Minnesota Opera. 

Vidare har Ólafur gjort roller som kapten Balstrode i Peter Grimes, Simon Boccanegra, Scarpia i Tosca, Renato i Maskeradbalen, Jochanaan i Salome, Don Carlo i Ödets makt, Fyra skurkar i Hoffmanns äventyr, Méphistophélès i La Damnation de Faust, Tonio i Pagliacci och General Groves i Doctor Atomic. Hans tyska repertoar inkluderar roller som Klingsor i Parsifal, Pizarro i Fidelio och Barak i Frau ohne Schatten

För sin tolkning av rollerna Rigoletto och Scarpia har Ólafur mottagit Icelandic Theater Awards och Icelandic Music Awards.