Gå till sidans huvudinnehåll

Anders Wängdahl

Musikalartist

En svartvit bystporträttfoto av en man som sitter framför en svart fond. Han tittar in i objektivet mot betraktaren.

Anders Wängdahl är utbildad vid Balettakademien i Göteborg och BodyWork Dance Studios i Cambridge. Han har medverkat i produktioner som Spindelkvinnans kyss, Joseph and his amazing technicolor dreamcoat, Familjen Addams, Blodsbröder, Kharmen och Fröken Hagmans konditori.

På GöteborgsOperan har han haft roller i en mängd musikaler, bl.a. som Ernst Ludwig i Cabaret, Glenn i Kärlek skonar ingen, Jehan Frollo i Ringaren i Notre Dame, Monsieur André i The phantom of the Opera, Hubert i Hair, Mingo i Crazy for you och Benny i Guys and Dolls. Han har också medverkat i Les misérables, Jesus Christ Superstar, Miss Saigon, Cats, Mary Poppins och Kristina från Duvemåla m fl. Säsongen 2022/2023 gör han rollen som Ernst Ludwig i Cabaret.

Anders Wängdahl har också skrivit och regisserat musikalen Rakel och Oraklet för GöteborgsOperan. Vidare är han en tredjedel av underhållningsgruppen Duratrion. Gruppen har bl.a. skrivit och medverkat i GöteborgsOperans julshower Jultrad- i-trion och En julsaga och skriver och producerar även egen musik.