Gå till sidans huvudinnehåll

David Lundqvist

Musikalartist

David Lundqvist är musikalartist, utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg och har setts på GöteborgsOperans scen i en rad uppsättningar, bl.a som Monsieur Firmin i The Phantom of the Opera, Saint Aphrodisius i Ringaren i Notre Dame, Margaret Mead i Hair, Robertson Ay i Mary Poppins, Gottigottgott i Guys and Dolls, Sheldrake i Sunset Boulevard och Lank Hawkins i Crazy for you. Lundqvist medverkade även som Vespone i Kärlek på lur på turné i Västra Götaland.

På Wermland Opera har Lundqvist bl. a. sjungit titelrollen i Shrek - the musical, Beadle Bamford i Sweeney Todd, den Gamla damen i Bernsteins Candide samt Mr Lyons i Blodsbröder.

På Malmö Opera har man kunnat se honom i roller som Agatha Trunchbull i Matilda, Monsieur Thenardier i Les Misérables, Magaldi i Evita samt Liebeslieder/Fredrik Egerman i Sondheims Sommarnattens leende.

David Lundqvist är dessutom en tredjedel av underhållningsgruppen Duratrion som skrivit och medverkat i GöteborgsOperans julshower Jultrad-i-trion och En julsaga.