Gå till sidans huvudinnehåll

Lars Hjertner

Musikalartist

En svartvit bystporträttfoto av en man som sitter framför en svart fond. Han tittar in i objektivet mot betraktaren.

Lars Hjertner är musikalartist, utbildad vid Calle Flygare Teaterskola och Kulturama och anställd vid GöteborgsOperan sedan 2002.

På GöteborgsOperan har Lars Hjertner haft roller i en mängd föreställningar såsom Herr Schultz i Cabaret, Herr Chamoix i Det var en gång på Grand Hôtel, Alvin i Mitt livs berättelse, Prospero i Return to the forbidden planet, Hushovmästaren i Ariadne på Naxos, Lilleman i Stoppa Världen!, Lumière i Skönheten och odjuret, Fred i Kiss me Kate, titelrollen i Chaplin, Regissören i Lasse-Majas detektivbyrå och Operamysteriet, Carmencita Rockefeller, Kristina från Duvemåla, Crazy for you, Jultrad-i-trion och Hamlet. Till de senare rollerna hör även Herr Marazcek i She loves me på Spira i Jönköping, Claude Teatrale i Julglitter & Operakaos och Jacques Offenbach i Champagnetårar, båda på GöteborgsOperan. 2023 skapade Lars Hjertner den musikaliska revyn Let's fall in love, en hyllning till Cole Porter, tillsammans med Per Larsson. Hjertner medverkade även i föreställningen som turnerade i Västra Götalandregionen. 

Under sina år som anställd vid Länsteatern i Skaraborg medverkade Lars bl.a. i Arsenik och gamla spetsar, Maratondansen och Grease. På Oscarsteatern har han gjort inhopp i titelrollen i Cyrano och under arton somrar gjorde han rollen som Mats Ersson i Himlaspelet.

Lars Hjertner har också gjort en Bellmankonsert, Hvila vid denna källa, tillsammans med Det Norske Blåensemble i Halden. Han är dessutom en flitigt anlitad konferencier och han turnerar också med enmansföreställningen Änglaknäpp i egen regi.