Gå till sidans huvudinnehåll

Mats Almgren

Bas

En svartvit bystporträttfoto av en man som sitter framför en svart fond. Han tittar in i objektivet mot betraktaren.

Mats Almgren är tillsvidareanställd solist på GöteborgsOperan. Här har han gjort roller som Daland i Den flygande holländaren, Kommendören i Don Giovanni, Zaccaria i Nabucco, Hagen i Ragnarök, Hunding i Valkyrian, Fafner i Rhenguldet och Siegfried, Kecal i Brudköpet, Vanuzzi i Die schweigsame Frau. Pimen i Boris Godunov, Simone i Gianni Schicchi, Kung Marke i Tristan och Isolde, Claggart i Billy Budd, Gurnemanz i Parsifal, Boris Ismajlov i Lady Macbeth från Mzensk, Storinkvistorn i Don Carlos, Bartolo i Figaros bröllop, Timur i Turandot, Javert i Les misérable, Djurtämjaren/Atleten i Alban Bergs Lulu, Don Basilio i Barberaren i Sevilla, Arkel i Pelléas och Mélisande och Padre Guardiano i Ödets makt.

Han har även gjort Sparafucile i Rigoletto vid Den Norske Opera samt Sarastro i Trollflöjten på Drottningholmsteatern, roller han även har gjort på GöteborgsOperan.

Mats Almgren har också sjungit Bartolo i Figaros bröllop på Det Kongelige Teater samt sjungit rollen som Hagen i Ragnarök vid Scottish Opera med gästspel på Edinburgh-festivalen, Teatro Massimo Palermo, Opera North och vid Canadian Opera Company i Toronto, där han också gjort Rocco i Fidelio och Daland i Den flygande holländaren. På Opera North har Almgren även sjungit Fafner i Rhenguldet och Siegfried och Daland i Den flygande holländaren. Vidare har han sjungit rollen som Biskop Don Toribio i uruppförandet av Peter Eötvös opera Love and Other Demons på Glyndebourne, där han även sjungit En nattvakt i Mästersångarna i Nürnberg.