Gå till sidans huvudinnehåll
Dans

GöteborgsOperans Dansfestival

Dans och musik i världsklass.

 • Spelas

  20 — 22 maj 2022

 • Scen

  Lilla scenen, Stora scenen, foajén

 • Genre

  Dans

 • Språk

  -

 • Pris

 • Tillgänglighet

Biljettsläpp meddelas senare

Hela festivalprogrammet släpps i början av 2022.

Våren 2019 blev vår allra första dansfestival en succé, med utsålda föreställningar, härligt mingel och glada gäster. Nu kör vi igen! Den andra upplagan blir minst lika rik på dans och upplevelser utöver det vanliga. En festivalhelg med dans och musik i världsklass.

Redan nu kan vi avslöja några av programpunkterna. Låt dig imponeras av GöteborgsOperans Danskompani i Hurricane av Yoann Bourgeois. Se en världspremiär i ett samarbete mellan GöteborgsOperan och Nederlands Dans Theater. Lyssna på samtal med koreografer, ät, mingla och upplev när huset fylls av dans på alla scener. Hela festivalprogrammet släpps här i början av 2022. Håll utkik!

Of lost and wild roses

Samarbete med Nederlands Dans Theater, dansverk av Lea Ved

GöteborgsOperans samarbeten med andra internationella danskompanier – 3D – fortsätter att utvecklas. Våren 2022 presenterar vi det nya verket Of lost and wild roses, skapat av koreografen Lea Ved från Nederlands Dans Theater (NDT) för tre dansare i GöteborgsOperans Danskompani. Det blir det första samarbetet mellan de två prestigefyllda kompanierna; en plattform för koreografiskt utbyte med fokus på att lyfta fram nya kvinnliga koreografer. Parallellt skapar GöteborgsOperans dansare Emilie Leriche ett nytt verk för dansare i kompaniet NDT2.

Redan 2018 skapade Lea Ved ett nytt verk för GöteborgsOperans dansare, då inom ramen för det allra första 3D, som var ett samarbete mellan GöteborgsOperans Danskompani, Kungliga baletten där Lea Ved då var anställd och Skånes dansteater. Nu får vi uppleva hennes Of lost and wild roses.

Hurricane

21 maj, Stora scenen