Gå till sidans huvudinnehåll
Övrigt

Skapadagar

Inspirerande dagar för dig som är nyfiken.

Biljettsläpp 18/10 kl. 10.00

GöteborgsOperans Skapadagar är ett bra tillfälle för dig som är nyfiken på sång, musik, dans, bild och teater att ta reda på mer.

Skapadagar genomförs tre gånger varje säsong – alltid i deltagandets och upplevelsens tecken – och innehåller något för alla åldrar.

Varje omgång Skapadagar har sina specifika föreställningar. Säsongen 2022/2023 kan du bland annat uppleva föreställningen Bleka höga höst med GöteborgsOperans Skapakör (ingår i höstens Skapadagar) och Öppet hus (ingår i vårens Skapadagar).

Höstens Skapadagar 2022-10-28 t.o.m. 2022-11-06
Vinterns Skapadagar 2023-02-11 t.o.m. 2023-02-19 
Vårens Skapadagar 2023-04-08 t.o.m. 2023-04-16 

Höstens Skapadagar

28 oktober – 6 november 2022

Öppen scen, Lilla scenen
28 oktober kl. 17.30–19.30

Vill du sjunga en sång, läsa en dikt, dansa en dans eller något helt annat? Alla uppträdanden är välkomna när GöteborgsOperan bjuder in till en kväll då allt kan hända. Du kan såklart även komma och endast avnjuta eventet som publik.

Vill du delta? Det är fritt fram att bestämma sig under kvällen och framföra någonting spontant om tid finns. Vill du vara säker på att få en slot, föranmäl dig till hanna.morau@opera.se.

Bleka höga höst, Lilla scenen
5 november kl. 18.00
6 november kl. 15.00

Bleka höga höst är nyskriven musikteater av och med GöteborgsOperans Skapakör. Föreställningen väver samman existerande texter och sånger med nytt material skrivet av deltagarna i kören.

I GöteborgsOperans Skapakör får alla från 18 år vara med. Skapakörens föreställningar speglar dess bredd genom olika konstnärliga uttryck. Kören är för den som gillar eller vill prova på att sjunga och agera med andra, och som vill skapa musik och scenkonst med människor från hela världen.

Kapellmästare: Tommy Jonsson. Regi: Tina Glenvik.

Läs mer om Skapakören

Dansa med bebis, Lilla scenen
6 november kl. 10.45

Dansklass för föräldrar med bebisar som ännu inte kryper eller går.

Prova ett glädjefullt sätt att dansa och röra er tillsammans. Dansa med bebis leds av Angelina Allen de Melo (f.d. dansare i GöteborgsOperans Danskompani).

Praktisk information: Bär bekväma kläder. Ta gärna med bärsele/bärsjal. Barnvagnar kommer parkeras en bit ifrån dansstudion. Det går bra att delta även om ditt barn sover. Inga förkunskaper krävs. Instruktioner ges på både svenska och engelska.

Läs mer om Dansa med bebis och boka biljetter här

Kalender

Inga träffar