Gå till sidans huvudinnehåll
Dans

In a heartbeat

Hofesh Shechter och Tom Weinberger

En pulserande dansdubbel.

 • Längd

  Ca 2 tim, 15 min inkl. 1 paus (35 min)

 • Scen

  Stora scenen

 • Genre

  Dans

 • Pris

  360–425 kr

 • Tillgänglighet

Köp biljetter

Hofesh Shechter och GöteborgsOperans Danskompani är en ”perfect match” som tidigare gjort dundersuccé med Contemporary dance. Shechter delar kvällen med Tom Weinberger, uppmärksammad koreograf som tidigare dansat i kompaniet.

Två israeliska koreografer med starka band till GöteborgsOperans Danskompani presenterar varsin världspremiär. Både Shechter och Weinberger började sina karriärer som dansare i världsberömda Batsheva Dance Company och har sedan dess etablerat sig som koreografer. Tom Weinberger har tidigare även dansat i GöteborgsOperans Danskompani. Hofesh Shechter och vårt kompani är en ”perfect match” som gjorde dundersuccé med Contemporary dance 2019.

Wild poetry av Hofesh Shechter

Hofesh Shechter är en rockstjärna i dansvärlden. Hos Shechter är gränsen mellan parodi och innerlighet flytande. Dansarna – som drömskt kollektiv eller individuella stjärnor – är i ständig rörelse och förvandlar upplevelsen genom nya uttryck. Som ett kokande hav där nya bilder stiger upp till ytan. Det är intensivt, överraskande, ibland rent meditativt. Hofesh Shechter skapar själv musiken till sina verk – atmosfäriska kompositioner som ackompanjerar hans explosivt fysiska stil.

Hofesh Shechter sitter i en danssal.

Presenteras i samband med Hofesh Shechter Company.

Tom Weinberger

Waltz with the beast

Nyfiken på In a heartbeat?

Fysisk introduktion

Lär känna föreställningen och få en inblick i dansens språk!

Med GöteborgsOperans Danskompanis fysiska introduktioner får du en bättre förståelse för den föreställning som du har köpt biljett till. Vi går igenom och testar koreografiska metoder och rörelser som du sedan kommer att känna igen på scenen. Du får ett djupare och mer personligt utbyte av upplevelsen när du sedan sätter dig i salongen för att se föreställningen.

Den fysiska introduktionen leds av dansare i GöteborgsOperans Danskompani och bygger på publikdeltagande. Bekväma kläder och skor rekommenderas men är inte nödvändigt.

 Fri entré med biljett, begränsat antal platser. Mötestid 10 min före starttid, i foajén.

Datum

1/12 kl. 17.35–18.30
3/12 kl. 16.35–17.30
9/12 kl. 16.35–17.30

Boka biljett

Läs mer om fysiska introduktioner här

 

Nyfiken på In a heartbeat?

Fysisk introduktion
Introduktion
Föreställningsprogram

Kalender

Inga träffar

Du får gärna fota och filma vid applådtacket. Däremot är det inte tillåtet att fota, filma eller ta upp ljud i salongen under föreställningen.