Gå till sidans huvudinnehåll
Dans

In a heartbeat

Hofesh Shechter och Tom Weinberger

En pulserande dansdubbel.

 • Längd

  Meddelas senare

 • Scen

  Stora scenen

 • Genre

  Dans

 • Pris

  360–425 kr

 • Tillgänglighet

Köp biljetter

Hofesh Shechter och GöteborgsOperans Danskompani är en ”perfect match” som tidigare gjort dundersuccé med Contemporary dance. Shechter delar kvällen med Tom Weinberger, som tidigare dansat i kompaniet.

Två israeliska koreografer med starka band till GöteborgsOperans Danskompani presenterar varsin världspremiär. Både Shechter och Weinberger började sina karriärer som dansare i världsberömda Batsheva Dance Company och har sedan dess etablerat sig som koreografer. Tom Weinberger har tidigare även dansat i GöteborgsOperans Danskompani. Hofesh Shechter och vårt kompani är en ”perfect match” som gjorde dundersuccé med Contemporary dance 2019.

Nytt verk av Hofesh Shechter

Hofesh Shechter är en rockstjärna i dansvärlden. Hos Shechter är gränsen mellan parodi och innerlighet flytande. Dansarna – som drömskt kollektiv eller individuella stjärnor – är i ständig rörelse och förvandlar upplevelsen genom nya uttryck. Som ett kokande hav där nya bilder stiger upp till ytan. Det är intensivt, överraskande, ibland rent meditativt. Hofesh Shechter skapar själv musiken till sina verk – atmosfäriska kompositioner som ackompanjerar hans explosivt fysiska stil.

Hofesh Shechter sitter i en danssal.

Team

KOREOGRAFI, KOMPOSITÖR Hofesh Shechter
KOSTYMDESIGN Osnat Kelner Kedem
LJUSDESIGN Tom Visser
ASSISTERANDE KOREOGRAF Kim Kohlmann

Musik även av andra artister

GöteborgsOperans Danskompani

Tom Weinberger

Nytt verk

Det är förbjudet att foto, filma och ta upp ljud i salongen under föreställningen.

Nyfiken på In a heartbeat?

Introduktion

Före alla dansföreställningar (utom premiärer och gästspel) har du som ska se föreställningen möjlighet att gå på en introduktion på Lilla scenen. Introduktionerna ger dig en inblick i dansverket och koreografens process, börjar 1 timme före föreställningen och håller på cirka 20 minuter. Begränsat antal platser. Introduktioner hålls på svenska.

Läs mer om våra introduktioner, öppna repetitioner och eftersnack

Nyfiken på In a heartbeat?

Introduktion
Föreställningsprogram

Kalender

Inga träffar