Gå till sidans huvudinnehåll
En operasångare sitter på en grön mockasoffa med träarmar. Hon sitter med armbågarna på knäna, hakan vilande på händerna.
Konsert

Grandi voci: Kerstin Avemo

Entartete Musik. Pianist Karin Holm.

 • Längd

  Meddelas senare

 • Scen

  Stora scenen

 • Genre

  Konsert

 • Pris

  365–395 kr

 • Tillgänglighet

Köp abonnemang

I konsertserien Grandi voci (”storslagna röster” på italienska) får du uppleva några av våra allra främsta sångare och pianister i en fullödig och intim atmosfär.

En romanskonsert är ett fantastiskt sätt att komma nära musiken och dess utövare. Sångaren väljer sitt program i samspel med sin pianist. Urvalet återspeglar deras styrkor och det som förmedlas blir till något personligt. I varje sång ska en värld fångas eller ett livsöde skildras. Sånger från olika epoker, länder och i olika stilar skapar en oändlig spännvidd av stämningslägen. Säsongen 2024/2025 kan du uppleva fyra storslagna röster, i varsin konsert.

Biljettsläpp 26 september 2024, kl. 10.00.

Kerstin Avemo & Karin Holm

Entartete Musik – sånger och musik som förbjöds av nazisterna i 1930-talets Tyskland.

Koloratursopranen Kerstin Avemo har en exceptionellt inlevelsefull gestaltningsförmåga och en besjälad röst som fängslar publik i komplexa rollporträtt på svenska och internationella operascener.

Hennes Grandi voci-konsert är vävd av så kallad ”Entartete Musik”. Med det avses den musik som förbjöds av nazisterna under andra världskriget, oftast för att den var skriven av judiska tonsättare eller ansågs dekadent och skadlig. Den musiken fick då epitetet ”urartad” eller ”degenererad” och flera av dessa tonsättare dog i koncentrationsläger.

Bland Kerstin Avemos oförglömliga roller på GöteborgsOperan finns Lucia (di Lammermoor), Violetta (La traviata), Kvinnan i Vox humana, Nelly i Mytomania och de tre kvinnorna Olympia, Antonia och Giulietta i Hoffmanns äventyr. Hon debuterade på GöteborgsOperan med titelrollen i Alban Bergs Lulu, ett explosivt genombrott som förärade henne både Svenska Dagbladets operapris och Tidskriften Operas pris.

Våren 2025 får Göteborgspubliken även uppleva henne i Mozarts sångspel Teaterdirektören som ges tillsammans med Tjajkovskijs Jolanta. Där får vi uppleva henne som mer eller mindre hysterisk operadiva ända upp i trestrukna oktaven.

Sagt om Kerstin Avemo:

”Kerstin Avemo [rör sig] fullständigt oberört i trestrukna oktaven, där hon briljerar med höjdtoner som kanske aldrig tidigare framförts på en operascen.” SvD

”Svart blir självlysande. Kerstin Avemo får liv och död att byta plats” DN

Pianist är Karin Holm, som tillsammans med Kerstin Avemo tidigare framfört Schönbergs Pierrot lunaire. I sin roll som instuderare på GöteborgsOperan har Karin Holm arbetat med många framstående sångare och dirigenter.

Medverkande

Kerstin Avemo, sopran
Karin Holm, pianist

Kalender

Inga träffar