Gå till sidans huvudinnehåll
En person som bär en huvudbonad täckt av färgglada blommor står bland blommor i en solig, frodig trädgård.
Opera

Teaterdirektören & Jolanta

Teaterdirektören: Sångspel i en akt med musik av Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791). Text av Gottlieb Stephanie d.y. Svensk översättning Staffan Aspegren. Jolanta: Opera i en akt av Pjotr Tjajkovskij (1840–1893). Libretto Modest Tjajkovskij efter ett drama av Henrik Hertz.

Sagoromantik om att se livet i färg. En helkväll med Mozart & Tjajkovskij.

 • Längd

  Ca 2 tim, 10 min inkl. 1 paus

 • Scen

  Stora scenen

 • Genre

  Opera

 • Språk

  Svenska, ryska. Textas på svenska och engelska.

 • Pris

  150–660 kr

 • Tillgänglighet

Köp abonnemang

En festlig och finstämd helkväll med Mozarts komedi Teaterdirektören och Tjajkovskijs sagoopera Jolanta.

Tjajkovskijs sagoopera Jolanta ges tillsammans med Mozarts komiska Teaterdirektören, som i denna dubbel fungerar som en lekfull ouvertyr till huvudakten.

Biljettsläpp 26 september 2024, kl. 10.00.

Teaterdirektören

Teaterdirektören har flytt fältet och lämnat alla viktiga beslut till personalen. Sju sångare och en scentekniker måste nu klara sig själva. Till råga på allt går dörren i baklås och hela ensemblen är nu inlåst i varandras sällskap. Hemligheter avslöjas (kanske), en ledare utses (kanske) och någon står hela tiden (kanske) i kontakt med teaterdirektören. Ska de lyckas öppna dörren?

Komedin och dramatiken får vingar med virtuosa arior och ensemblestycken – Teaterdirektören och annan musik av Mozart. Denna första del regisseras av Staffan Aspegren som också har skrivit ny dialog och sångtexter.

Karin HierthaKerstin Avemo
Märta Silver-VogelMia Karlsson
Tomas VogelTobias Westman
Bosse BringhSami Yousri
Magnus MagnusonMats Almgren
Nelson BengtsonLuthando Qave
Clara BroströmhKatarina Giotas

Jolanta

Tjajkovskijs fantasifulla, melankoliska Jolanta handlar om en blind prinsessa som är så omhuldad att hon inte förstått att hon är blind. I regissören Christian Räths tolkning lever Jolanta innesluten i sig själv, blind för omvärlden. Först när kärleken dyker upp börjar hon inse att det finns mer i livet som är värt att upptäcka. Det sker till visuellt slående videoprojektioner och genom Tjajkovskijs passionerade och längtansfulla musik.

Uppsättningen av Jolanta hade premiär på Dallasoperan 2015.

Kalender

Inga träffar

Nyfiken på Teaterdirektören & Jolanta?

Föreställningsprogram

I våra föreställningsprogram får du ta del av regissörens tankar, låta dirigenten guida dig genom musiken, få en inblick i arbetet bakom kulisserna och fördjupa dig i uppsättningens tema. Operaprogrammen finns att köpa i våra caféer och garderober och kostar 80 kr. Du kan också köpa det när du bokar din biljett online och sedan hämta ut det på plats.

Nyfiken på Teaterdirektören & Jolanta?

Föreställningsprogram
Introduktioner