Gå till sidans huvudinnehåll

Daniel Brenna

Tenor

En porträttbild av någon som sitter och tittar in i kameran.

Daniel Brenna är en amerikansk tenor, eftertraktad i rollen som Siegfried i Wagners Ringcykel, en roll han har sjungit på San Francisco Opera, Washington National Opera, operorna i Stuttgart och Karlsruhe Wagnerdagarna i Budapest, med Hong Kong och Odense filharmoniska orkestrar, på Opéra de Dijon samt i en specialversion av Ringen på Theater an der Wien. Hans internationella karriär har bl.a fört honom till Metropolitan Opera i New York, La Scala di Milano, Oper House Zürich, State Opera Munich, Deutsche Oper Berlin, till Amsterdam, Bilbao, Nancy och Salzburg Festival.

Här har han hörts i roller som Desportes i Zimmermanns Die Soldaten, Laca i Jenufa, Alwa i Lulu, Den falske Dmitrij i Boris Godunov , Boris in Katja Kabanowa, Tambourmajoren i Wozzeck, Siegmund i Valkyrian, Herodes i Salome och Eisenstein i Läderlappen. Daniel har arbetet med dirigenter och regissörer som Christoph von Dohnányi, Kirill Petrenko, Seji Ozawa, Daniel Harding, Ingo Metzmacher, Ádám Fischer, Michael Schoenwandt, Jaap van Zweden, Achim Freyer, Alvis Hermanis, Andreas Baesler, Peter Konwitschny, William Kentridge och Francesca Zambello.

På grund av corona uteblev titelrollen Parsifal på Grand Théâtre de Genève, Tristan i Tristan och Isolde på Stuttgarts opera och Tambourmajor i Wozzeck på Festival Aix-en-Provence.

Kommande projekt innefattar Tristan, Siegfried och Tambourmajor på Opéra de Monte Carlo, på Opéra de Lille samt på Finlands nationalopera.

Daniel Brenna medverkar med Ragnarök på cd med the Hong Kong Philharmonic Orchestra (Naxos).