Gå till sidans huvudinnehåll

Gunilla Olsson Karlsson

Koreograf

Gunilla Olsson Karlsson

Gunilla utbildade sig vid Stora teaterns Balettelevskola samt på Balettakademien i Göteborg, där hon numera är lärare på yrkesutbildningen. Hon har både arbetat och studerat i New York, London och Paris. Hennes karriär som dansare har varit lång och idag är hon en flitigt anlitad koreograf.

Gunilla har koreograferat musikaler som Grease och Maratondansen på Länsteatern i Skaraborg, Fame the musical på GöteborgsOperan, Oscarsteatern och Slagthuset i Malmö, Skönheten och Odjuret på GöteborgsOperan, Göta Lejon och Helsingfors Stadsteater. Cats på GöteborgsOperan och på Cirkus i Stockholm. My fair lady, Romeo och Julia och Guys and Dolls på GöteborgsOperan samt under 20 års tid Jultrad-i-ton. På Spira i Jönköping har hon koreograferat Spelman på taket samt Passion som även spelats på Norrlandsoperan. Hon stod också för koreografin vid Europapremiären på Wermland Opera av En gentlemans handbok i kärlek och mord som också spelades på Oscarsteatern i Stockholm. Världspremiär av musikalen En alldeles särskild dag på Helsingborgs stadsteater i samarbete med Malmö Opera.

I Helsingfors har hon koreograferat Folk och rövare i Kamomilla stad, Aladdin, Doktor Zivago, Kinky boots, Little mermaid och senast We will rock you. Stoppa världen i Vasa samt Les misérables och Sisters Act I Estland.

Gunilla har även anlitats av både Volvo och Saab för att koreografera stora event. Arbetat med krogshower och tv-program som Sikta mot stjärnorna (i Sverige, Norge och Danmark), Småstjärnorna, Scenen är din , Diggiloo och Bingolotto. Sedan 2015 har hon koreograferat för programmet Lotta På Liseberg.

Gunilla har dessutom jobbat som tolk och assistent för 70 statister under Michael Jacksons världsturné History när den besökte Göteborg.

Gunilla tilldelades Guldmasken 2003 för Bästa koreografi för Fame the musical.

Foto: Harald Nilsson