Gå till sidans huvudinnehåll

Krystian Lada

Regissör

Krystian Lada, regissör från Polen, blev 2019 den första mottagaren av Mortier Next Generation Award och var 2021 finalist och pristagare i Ring Award.

Krystians senaste åtaganden inkluderar: Il ritorno dUlisse in patria för Theatre Basel; Il trionfo del Tempo e del Disinganno för Nationaltheater Mannheim, världspremiären av Iain Bells Comfort Starving för Bachfestivalen i Świdnica och festivalen Opera Rara i Krakow och The Mysteries of Desire - en pastisch skapad för Det Kongelige Opera i Köpenhamn i samarbete med World Pride Festival 2021.

Andra produktioner inkluderar: Vivaldis Bajazet för Theater an der Wien; Daniel Catáns Florencia en al Amazonas för Theatre St Gallen; Nabucco och I Capuleti e i Montecchi för Opera Wroclaw och Rossinis Sigismondo för Opera Rara Festival i Krakow.

Krystian Lada var 2013-17 chef för dramaturgiatet och konstnärlig adjunkt vid La Monnaie i Bryssel och är sedan maj 2017 chef och konstnärlig ledare för The Airport Society: ett Bryssel-baserat kooperativ av operakonstnärer och sociala entreprenörer för vilket han utvecklat och regisserat Aria di Potenza och Unknown I Live with You.