Gå till sidans huvudinnehåll

Markus Schwartz

Basbaryton

Markus Schwartz är utbildad vid Sibelius–akademien i Helsingfors och Operahögskolan i Stockholm. Sommaren 2023 gästade Schwartz Savonlinna Opera Festival och framträdde som Papageno i Trollflöjten.

På GöteborgsOperan har han sjungit en rad roller sedan 2005, bl.a. titelrollen i Don Pasquale, Bartolo i Barberaren i Sevilla, Masetto och Leporello i Don Giovanni, Don Magnifico i Askungen, Varlaam i Boris Godunov, Waltner/Kines/Galen professor i K. Beskrivning av en kamp, Greve Lamoral i Arabella, Baron Douphol i La traviata, 2:e gralsriddare i Parsifal, titelrollen i Figaros bröllop, Läkaren i Macbeth, Curius i Julius Caesar, Colline och Schaunard i La bohème, Papageno i Trollflöjten, Taddeo i Italienskan i Alger (konsertant), Capellio i I Capuleti e i Montecchi (konsertant), Ping i Turandot och Belcore i Kärleksdrycken.

Schwartz är en återkommande gäst på Kungliga Operan där han synts i roller som Leporello och Masetto i Don Giovanni, Sakristanen i Tosca, Schaunard i La Bohème, Alidoro i Askungen, Baron Douphol i La traviata, Happy i Flickan från Vilda Västern och Bartolo i Figaros bröllop.

Schwartz har även gästat Den Norske Opera i Oslo som Monterone i Rigoletto och medverkat i Kamraternas och Rebaroques Idomene0s på Folkoperan. Han har sjungit Mustafà i Italienskan i Alger på Läckö Slottsopera, Papageno i Björneborg, Rambaldo i La rondine på Finlands Nationalopera, titelrollen i Figaros bröllop i Jyväskylä, Narbanor i Zoroastre på Drottningholms slottsteater samt vid Holland Festival och han har gästat Folkoperan som Mefistofeles i Gounods Faust.