Gå till sidans huvudinnehåll

Ole Forsberg

Skådespelare, regissör, dramatiker och musikalartist

Foto: Nikola Stankovic

Ole Forsberg är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm och har arbetat som skådespelare, regissör och dramatiker på många svenska teatrar. Under 27 år tillhörde han den fasta ensemblen på Kulturhuset stadsteatern, där han även var konstnärlig ledare för Klara Soppteater. Bland hans roller kan nämnas Kolygin i Tre Systrar, SmerdjakovBröderna Karamazov och Mäster Jaques i Den Girige.  

 

Vidare har Ole Forsberg gjort musikalroller som Renaud och Georges i La cage aux folles och Karpati och Doolittle i My fair lady på Kulturhuset stadsteatern. På GöteborgsOperan har Ole Forsberg tidigare gjort rollerna Dr. Grimwig i musikalen Oliver! och Morbror Daniel i Kristina från Duvemåla - en roll han även spelat på Cirkus i Stockholm.  

 

Ole Forsberg har erhållit Gustav Frödingsällskapets hedersmedalj för sitt program Fröding och jag samt för sin tolkning av Gustav Fröding i Marionetteaterns uppsättning av Kärleksköparen, Fröding naken2021–2022 spelade Forsberg i I ett fält av guld och The last dream of William Shakespeare på Örebro Teater.