Gå till sidans huvudinnehåll

Ole Forsberg

Skådespelare, regissör, dramatiker och musikalartist

Foto: Nikola Stankovic

Ole Forsberg är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm och har arbetat som skådespelare, regissör och dramatiker på många av landets teatrar.

 

Under 27 år tillhörde han den fasta ensemblen på Kulturhuset stadsteatern, där han även var konstnärlig ledare för Klara Soppteater. Bland hans roller kan nämnas Kolygin i Tre systrar, Smerdjakov i Bröderna Karamazov och Mäster Jaques i Den girige. Senaste medverkan är i The last dream of William Shakespeare på Örebro teater och rollen som professor Avrilenius i Forna dagar på Kompani Ad hoc i Uppsala.

 

Vidare har Forsberg gjort musikalroller som Renaud och Georges i La cage aux folles och Karpati och Doolittle i My fair lady på Kulturhuset stadsteatern. På GöteborgsOperan har Ole Forsberg tidigare gjort rollerna Dr. Grimwig i musikalen Oliver! och Morbror Daniel i Kristina från Duvemåla – en roll han även spelat på Cirkus i Stockholm.


Ole Forsberg har erhållit Gustav Frödingsällskapets hedersmedalj både för sitt program Fröding och jag och för sin tolkning av Fröding i Marionetteaterns uppsättning av Kärleksköparen, Fröding naken.